Junioři vyplenili střední Čechy

Nečekané loupeže juniorů ve středních Čechách

Po absolutně nevydařeném domácím víkendu proti Holicím a Litomyšli odjížděli junioři do středních Čech s cílem napravit si reputaci a pokusit se přivézt do Pardubic nějaký bodík navíc. Svůj úkol překročili, když po nesmírně bojovných výkonech dokázali v dramatických koncovkách zvítězit jak v sobotu v Brandýse, tak v neděli ve Kbelích. A zejména nedělní výhra z nepřátelského divokého prostředí s absolutně nesportovním  hledištěm má cenu zlata!

BK BRANDÝS NAD LABEM – TESLA PARDUBICE 80:87 (23:22, 35:37, 62:64)

BODY: Tesař 22 (2×3, 8 doskoků, 6 získaných faulů, TH 11/8), Lejsek 20 (9 doskoků), Hřebík 19 (3×3), Vondráček 11 (1×3), Vitvar 7, Fecko 4, Zajíček 4, Procházka 0 (5 faulů za 11 minut hry!),  Bareš 0.

Každý chvilku tahal pilku a když naši hráči šli v úvodu druhé půle do desetibodového trháku, rychle o něj zase přišli a začínalo se znovu. Hektickou koncovku tým naštěstí zvládnul, pomohla k tomu jediná úspěšná trojka VONDRÁČKA v zápase vyslaná jako jeho  devátý pokus v utkání… Výborný výkon předvedl konečně Dan TESAŘ, skvěle hrál i benjamínek týmu Hugo LEJSEK, solidně bojoval HŘEBÍK a hodně příjemně překvapil Adam VITVAR- Zápas se vůbec nepovedl jedinému hráči – kapitánovi Dominiku PROCHÁZKOVI – 5 osobních chyb za 11 minut pobytu na hřišti se skutečně jen tak nevidí! Omluvou mu budiž, že rozhodčí chvílemi  rozhodovali  spíše  podle věštecké koule než pravidel FIBA, ale v konečném důsledku nám nikterak neublížili.

SOKOL KBELY – TESLA PARDUBICE 75:82 (17:17, 36:40, 53:62)

BODY: Vondráček 22 (3×3), Tesař 20 (2×3, 8 doskoků, ale TH 12/3), Lejsek 16 (6 doskoků, TH 4/4),  Zajíček 12 (9 doskoků), Procházka 4, Fecko 3, Vitvar 3, Šrámek 2, Baloun 0, Janoušek 0.

I v neděli se dlouho hrál vyrovnaný duel, ale na rozdíl od soboty naši hráči byli povětšinou o kousek vpředu. Výborným vstupem do třetí čtvrtiny (4-18) Tesláci odskočili na zdánlivě poklidných 40-58 v 25. minutě a zdálo se, že domácí už nemají co nabídnout. Pravý opak byl pravdou. Těžko říct, co se přihodilo v hlavách našich hráčů, ale v tu chvíli začali kazit možné i nemožné a  už odevzdaným domácím dali šanci na zvrat.  To bylo signálem k rozpoutání pekla z hlediště, nadávky střídaly urážky a někteří naši hráči prostředí podlehli víc, než je zdrávo. Do té doby výborný TESAŘ najednou přestal zvládat negativní emoce, chvíli dokonce chtěl odejít ze hřiště, LEJSEK dostal  absolutně zbytečnou technickou chybu a z jasného zápasu se stalo drama. Oboustrannou bramboračku udělali ze zápasu i rozhodčí a domácí bod po bodu ukrajovali svůj bodový deficit. V poslední minutě zápasu se přiblížili na pouhé 4 body, ale naši hráči s trochou štěstí  hektický zápas dotáhli do vítězného konce. Podobné prostředí  může být i v dalších místech, proto je základním úkolem našich hráčů (a zejména Dana TESAŘE) naučit se ovládat negativní emoce a dát soupeřům najevo, že na hřišti jsou pány oni a sebevědomým vystupováním podobným tlakům odolat. Tentokrát je kromě obvyklých opor třeba pochválit zejména Adama ZAJÍČKA, jehož práce v podkošových soubojích i tah na koš soupeře byly hodně znát.

Příspěvek byl publikován v rubrice Junioři U19. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.