Cenné výhry juniorů v lize po ne zcela skvělých výkonech

Před 14 dny jsme juniory navzdory dvěma porážkám na Vysočině spíše chválili, teď pro změnu přišla dvě vítězství, ale ke spokojenosti s herním projevem máme daleko.

TESLA PARDUBICE – BC KOLÍN

69 – 43 (19 – 12, 31 – 25, 49 – 32)

BODY: Kalhous 16 (4×3, 6 doskoků), Fiedler 15 (11 doskoků, 6 získaných faulů, 4 bloky), Šrámek 11 (1×3, 5 asistencí), Fecko 9 (5 získaných faulů), Adamec 6 (1×3, 5 doskoků), Jeníček 6 (1×3), Voborník 4, Zedek 2, Janoušek 0 (9 doskoků, 5 asistencí), Málek 0.

Dvěma trojkami KALHOUSE Tesla hned v úvodu odskočila na 8-2, ale poté probíhal celý poločas stylem bod za bod až ke stavu 31 – 25 na jeho konci. Hra Tesly byla hodně neurovnaná, což se snad dá přičíst snaze využít celou přítomnou desítku hráčů. Po přestávce nastala nejlepší teslácká čtvrtina z celého víkendu, zejména obrana v ní fungovala na podtrženou jedničku a hostům dovolila zatížit její konto pouhými 7 bodíky. Útok sice i nadále příliš nefungoval, zejména zakončení, ale i tak skóre narostlo na 49-32 a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Zápas se pak už v podstatě jenom dohrával, ale žádná pastva pro oči diváka to v sobotu rozhodně nebyla.

Dobrý zápas odehrálo trio nejlepších střelců, což potěšilo zejména u ŠRÁMKA, jemuž úvodní dvojutkání vůbec nesedlo. Z netradičních opor naznačil zejména JENÍČEK, že jeho výkonnost jde vzhůru a rozšíří možnosti na pozici vyšších hráčů týmu.

TESLA PARDUBICE – BASKET PODĚBRADY

82 – 66 (25 – 13, 48 – 34, 65 – 53)

BODY:  Míča 15 (TH 7/7), Šrámek 13 (1×3), Kalhous 12 (1×3 ze 7 pokusů, 5 doskoků), Adamec 12 (5 ztrát), Fecko 11 (1×3, 10 doskoků), Fiedler 10 (13 doskoků, 5 asistencí),  Jeníček 7 (1×3), Janoušek 2 (5 doskoků), Málek 0, Voborník 0, Zedek 0.

V neděli přibyl k desítce přítomných Tomáš MÍČA, který nevěděl, že by měl v sobotu na utkání přijít (???). Svoji ne úplně pochopitelnou absenci nahradil výborným výkonem a výrazně se podílel na nedělní výhře, která  po počáteční euforii Tesly (9. min. 25 – 9, 18. min. 48 – 29) zase všechny přítomné vrátila na zem vystoupením týmu ve druhém poločase, v němž hodně oslabení hosté kousali více, než je zdrávo.  Asi jim k tomu hodně pomohl trenér TRNKA, který po dvou technických chybách v 7. minutě druhé čtvrtiny musel do šatny a hosté se poté namotivovali tak, že jejich výkon měl strmě vzestupnou tendenci a dokázali snížit až na 60-53 ke konci třetí části hry. V tu dobu domácí předváděli nedívatelnou produkci a hodně hazardovali s přízní svých fanoušků. Závěrečná část hry sice žádné větší drama nepřinesla, ale nikdo z domácího tábora na druhý poločas tohoto utkání rozhodně nebude vzpomínat jako na basketbalové pochutnáníčko. 

Přes 12 nastřílených bodů zápas úplně nevyšel obvyklé opoře Šimonu KALHOUSOVI a i Filip ADAMEC po zranění ještě postrádá obvyklou jistotu ve hře. Nahodit motory se stále nedaří JANOUŠKOVI, MÁLKOVI i ZEDKOVI, na nichž je znát velká nejistota a nerozhodnost, výkony VOBORNÍKA nelze hodnotit, protože při zdravotních obtížích dostával jenom minimum času na hřišti. Celkově však musí být tým schopen přesvědčivějších výkonů, protože takovéto by zejména na hřištích soupeřů určitě na výhry nestačily…

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.