Dvě porážky kadetů – každá jiná

BK VLCI ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – TESLA PARDUBICE

66 – 52 (11 – 8, 33 – 20, 54 – 38)

BODY: Kněžour 15 (6 získaných faulů, TH 9/3), Melša 10 (1×3, 5 zisků), Hemerka 8, Jancur 7 (1×3), Blaško 6 (6 doskoků), Picka 2, Němeček 2, Wolf 2 (6 ztrát), Motl 0, Beneda 0, Tichý 0, Vojtěch Pokorný 0.

Nejslabší zápas  kadetů v dosavadním průběhu sezóny.  Tradičně pro Teslu ve žďárské hale Na Bouchalkách, která je pro všechny její týmy herním prokletím. Tradiční tragická neúspěšnost při trestných hodech (18/6), z toho už v první čtvrtině 6/0, určila průběh zápasu, v němž tým mohl být ve vedení, ale místo toho musel neustále dotahovat náskok soupeře.  Ale i ostatní zakončování akcí bylo katastrofální, pokusy o trojková zakončení téměř žádné, nebo hodně mizivě úspěšné. A tak i přes solidní práci všech hráčů v obraně vycházela veškerá dřina úplně vniveč a z útočné produkce Tesly doslova bolely oči. Jediným světlým bodem byly nebojácné průniky Matěje KNĚŽOURA, jasně nejlepšího tesláka mezi sobotními nekošíkáři v oranžovočerných barvách.  Chtějí-li někteří mladíci v příští sezóně pomýšlet na extraligové boje za BK, budou na sobě muset z pohledu útočné produkce hodně moc zapracovat.

SK ŽABOVŘESKY BRNO – TESLA PARDUBICE

71 – 69 (14 – 22, 35 – 38, 52 – 47)

BODY: Melša 20 (3×3, 5 doskoků. 5 získaných faulů, ale TH 5/1), Blaško 10 (8 doskoků, TH 7/6),  Wolf 8, Němeček 6 (6 zisků, 6 ztrát), Vít Pokorný 6, Beneda 4, Jancur 4, Hemerka 3, Motl 2, Vojtěch Pokorný 2, Picka 2, Tichý 2.

     Brzké vstávání s odjezdem o šesté hodině ranní se na týmu projevilo pouze v úvodních pěti minutách zápasu, v nichž nedokázalo vstřelit žádný bod a prohrávalo 8-0. Pak ale začalo utkání nabírat zcela jiný směr než v sobotu, celý tým se překonával v bojovnosti  a šel i poměrně aktivně do koncovky a až do poločasu hrál velmi solidně. Výsledkem byl tříbodový náskok. Začátek druhé půle však přinesl silný obrat, na tým znovu padla střelecká deka a třetí čtvrtinu prohrál 17-9.  Tentokrát ale hráči nic nevzdali, nepříznivé skóre dokázali otočit na 59-62, poté bohužel přišly na řadu znovu zahazované trestné hody (MELŠA, který tým skvěle probudil třemi trojkami, dvakrát nedokázal potvrdit svoje koše dodatkovou šestkou, HEMERKA zahodil další dvě, soupeř šel znovu do vedení 69-65, ale v neděli velmi dobrý Vít POKORNÝ snížil a BLAŠKO kupodivu s chladnou hlavou dvěma šestkami vyrovnal, soupeř  ale dvěma proměněnými trestnými hody znovu odskočil – 71 – 69. Po neúspěšném zakončení jsme 10 s před koncem správně faulovali, soupeř tentokrát ani jednu šestku neproměnil a tak měl rozhodnutí na ruce Vít POKORNÝ. Jeho nepovedený pokus z trojkové hranice naši hráči ještě dokázali doskočit a s klaksonem mohl srovnat JANCUR, jehož střela však bohužel skončila na obroučce a domácí se mohli radovat. Náš tým ale podal diametrálně rozdílný výkon oproti sobotě, ačkoli utkání odehrál bez KNĚŽOURA, povolaného k utkání extraligového BK. Svými výkony upoutali zejména Vít POKORNÝ s BLAŠKEM, velkou bojovností překypuje i HEMERKA, žel bez bodového vyjádření. Po absolutně nevydařené první půli tým nakopnul v poslední čtvrtině hradecký bojovník MELŠA, útočně vypadá velmi nadějně WOLF s parádním únikem jeden na jednoho, čímž se může při větší píli stát basketbalovým pokladem Pardubic. Nedělní výkon však snad naznačil, že sobotní výpadek byl jenom souhrou okolností a že by nám kadeti mohli připravit i nějaké další podobně pěkné chvíle jako před 14 dny doma se Žižkovem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.