Všechny týmy Tesly minimálně splnily předsezónní cíl

Jako celkově úspěšný rok lze hodnotit vystoupení týmů Tesly v její jubilejní  65. soutěžní sezóně.

MUŽI A ve II. lize sice v play off  vypadli ve 2. kole s velmi ambiciózním Sokolem pražským, ale protože na I. ligu není ve Studánce potřebné zázemí ani touha hráčů do ní postoupit, vyhnuli se zbytečnému zájezdu  do Karviné v dalším kole. Trvalá účast týmu ve II. lize a čeření vod na její špici jako tomu je v posledních sezónách je momentálně optimální cíl našeho A týmu před každou sezónou. V té letošní se všechno točilo okolo skvělých střeleckých výkonů Martina ROUBA, jemuž ponejvíce pomáhali ROVENSKÝ s BROŽKEM a NALEVANKEM na rozehrávce a NĚMEC s VEČEŘOU pod košem. Příslibem byly i výkony juniora Filipa SUCHOMELA, jenž však odehrál jenom méně utkání kvůli povinnostem v mateřském BK. ČEJKU sužovaly zdravotní neduhy, vzhůru by měly v budoucnu směřovat i výkony PROVAZNÍKA.  Svoji roli v týmu mají i BŘEZINA,  ROUS, JIRSA a RAK, přestože na hřišti tráví méně minut než zbytek týmu, dokážou svoje kamarády spolehlivě nahradit.

Trenéry družstva byl i Radek SVOBODA a František KOPECKÝ, jejich hrajícím asistentem  Lukáš ROVENSKÝ.

MUŽI B obsadili v dlouhodobé části Východočeské ligy skvělé 4. místo, ale v play off to dotáhli až do finále, kde podlehli suverénnímu vítězi soutěže z Chrudimi.  Finálové umístění rozhodně nikdo nečekal, zpočátku se tým opíral o výborné výkony rozehrávače Ondřeje KOČVARY, ale s přibývajícími zápasy se začali zejména skvělou střelbou z hranice tříbodového oblouku prosazovat i mnozí další ostrostřelci a tým nezřídka končil zápasy s více než 10 úspěšnými trojkovými zásahy v 1 utkání, což je skvělý počin. Vedle KOČVARY tým táhli Jakub ŠRÁMEK, PEŠEK, BOHÁČEK, STRYKA  a KVAPIL, výborně si vedl i  dorostenec z BK Tomáš HŘEBÍK a postupně začali dostávat šanci i vlastní dorostenci TESAŘ s VONDRÁČKEM a KOSTKOU  a i oni zejména v závěru soutěže  přispívali k dobrým výkonům týmu, jehož kádr dále tvořili LACHMAN, ŠINDELÁŘ, DYMÁK a HEJZLAR, který určitě patřil výkonnostně k nejlepším hráčům týmu, ale také hráčům s neurčitým přístupem k basketbalu, což je při jeho talentu obrovská škoda.

Trenérem týmu byl Ing. Petr NETOLICKÝ.

JUNIOŘI U19 nakonec obsadili ve své skupině celostátní ligy 5. místo , což lze hodnotit jako splnění každoročního úkolu – udržení druhé nejvyšší  mládežnické soutěže pro další sezónu. Do té letošní vstupovali poměrně s obavami,  ale jejich utkání lze hodnotit  jako hodně různorodá proto, že někdy v kompletním složení byli konkurenceschopnými všem týmům a někdy bez posil z BK obětním beránkem soupeřů. Velkým problémem byla pro tým dlouhodobá půlroční absence Adama ZAJÍČKA pro vleklé zdravotní patálie a častá neúčast  pivotmana Jakuba SOLDÁNA kvůli povinnostem v BK. Hra s nimi a bez nich dělala z týmu 2 kvality a podle nich vypadaly i výsledky. Zejména SOLDÁNOVY výkony snesly hodně přísné měřítko, když například v domácím utkání s Brandýsem dokázal nastřílet 43 bodů! Z vlastních hráčů byl jednoznačně nejvýraznější tváří  Dan TESAŘ, jemuž však  bohužel někdy přemíra snahy a absence chladné hlavy znemožnily  daleko vyšší číselné vyjádření vlastních výkonů. Oporou číslo 2 byl Adam VONDRÁČEK, jehož hra je však bohužel až příliš odvislá od střelecké úspěšnosti z trojkového oblouku. Když mu padá, bývá k nezastavení, v opačném případě málokdy dokáže udržet správné nastavení hlavy. Velkým překvapením byly výkony kadeta Adama FECKA, který odváděl velmi poctivé a kvalitní výkony.   Dobré momenty měl i i další mladíci Matěj ŠRÁMEK s Danem TOMANEM, ale chybí jim stabilita výkonů. Určitě větší bodové zhodnocení svojí pracovitosti by si zasloužil kapitán týmu Dominik PROCHÁZKA, ale šikovná ruka mu bohužel chybí. Jenom několik utkání si zahrál kvůli vytížení v BK Tomáš HŘEBÍK a s ním na hřišti byl tým o parník silnější a prakticky neprohrával. Tadeáš JANOUŠEK zatím spíše sbíral herní zkušenosti a určitě nezklamal, podobně lze hovořit i o KOSTKOVI, jenž začal s basketem výrazně později než ostatní. Měl však skvělý přístup k tréninku a určitě se během sezóny výrazně výkonnostně posunul. Ostatní členové kádru hráli méně, buď kvůli zdravotním problémům, nebo kvůli nižší výkonnosti. V zápase v Poděbradech zazářil jeden z nich – Kuba KLIMEŠ a my věříme, že to nebyla ojedinělá vlaštovka, ale náznak nové kvality před novou sezónou. Moc bychom to při absenci delších hráčů potřebovali!

Trenérem týmu byl Jan PROCHÁZKA, vedoucím Luděk MAŤÁTKO a trenérem-praktikem Peter MAJERÍK.

KADETI U19 svoji skupinu play out vyhráli a tím obsadili  ve své skupině celkové 3. místo za dvěma postupujícími týmy ze základní části soutěže. Tým se rozjel po návratu Petra FIEDLERA k basketbalu a po Novém roce začal předvádět kvalitní výkony se dvěma výjimkami: zápasem ve Vysoké nad Labem a posledním utkáním sezóny ve Žďáru nad Sázavou. Tyto dva zápasy jsou ostudnou kaňkou na jinak solidní sezóně a výkony v nich jakýmsi připomenutím výkonů z úvodu loňské sezóny. Tým zpočátku trpěl dlouhodobými zraněními PTÁČKA a PÁNKA a kolísavou docházkou hostujících hráčů z BK. Postupně  však  vedle rozehrávače FECKA začali vstávat noví bojovníci – ŠRÁMEK, MÁLEK (nejlepší tréninková morálka), TOMAN, CHARVÁT a spolu s na rok zapůjčenými hráči z BK JANOUŠKEM a VOTAVOU a žákem BK Lukášem SÁDOVSKÝM  vytvořili základ týmu nepravidelně posilovaný hosty z BK BÍLKEM, ADAMCEM, KALHOUSEM. Ti spolu s FIEDLEREM a navrátilci PTÁČKEM a PÁNKEM vytvořili relativně silný tým, jehož jedinou vadou na kráse byla absolutně nepochopitelná kolísavost výkonů ze 100 na 0% z týdne na týden. Celý tým s výjimkou CHARVÁTA s KNOLEM nyní vytvoří základ nového týmu juniorů U19 a to pro něj bude zatěžkávací zkouška kvality před přespříští sezónou, v níž už bychom rádi viděli i výborné výsledky juniorů.

Trenérem týmu byl Jan PROCHÁZKA, vedoucím Lubomír PTÁČEK, a trenérem – praktikem Peter MAJERÍK.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.