Junioři jdou herně nahoru

BC VYSOČINA – TESLA PARDUBICE

84 – 71 (10 – 24, 34 – 40, 63 – 52)

BODY: Pánek 18 (6×3), Fiedler 15 (9 doskoků, TH 5/5), Fecko 15 (5 doskoků, TH 6/5), Málek 9 (1×3), Mikulec 5 (1×3), Zdobinský 3 (1×3), Valenta 3, Toman 3, Klimeš 0 (5 ztrát), Šrámek 0.

     Basket jako z partesu provázený trojkovou kanonádou Vojtěcha PÁNKA předvedli v utkání s vysoce favorizovanou Vysočinou naši junioři v první čtvrtině, kterou vyhráli  vysoko 10 – 24. I ve druhé čtvrtině dlouho drželi favorita v šachu, ten  sice snížil na poločasových 34 – 40, ale obraz hry byl pro fanoušky Tesly stále hodně příznivý. Teprve ve třetí čtvrtině domácí převzali otěže hry do svých rukou a získali rozhodující náskok. Svým způsobem to bylo zapříčiněno i tím, že hosté při vědomí, že výsledek zápasu se nakonec do druhé půlky soutěže nikam nezapočítá (Vysočina postupuje do skupiny o postup, Tesla zůstane ve skupině B) střídali poměrně rovnoměrně celou desítku přítomných hráčů bez ohledu na konečný výsledek. Nejdůležitějším zjištěním však zůstává, že Tesla i bez hostů z BK (hráli turnaj v Lotyšsku), začíná být konkurenceschopná a na její hru se dá dívat. Skvělý byl zejména tandem „F“ – FECKO – FIEDLER a ostrostřelec PÁNEK, ale i ostatní s výjimkou bezduchého KLIMEŠE, jenž spolu s dresy  v sobotu zapomněl i basketbalové myšlení, odehráli výborné utkání a domácího favorita potrápili nad očekávání.

LIONS JINDŘICHŮV HRADEC – TESLA PARDUBICE

 50 – 76 (12 – 19, 20 – 37, 34 – 60)

BODY: Fecko 23 (11 získaných faulů), Fiedler 13 (15 doskoků, 5 ztrát), Pánek 9 (1×3),  Klimeš 8 (2×3, za 4 odehrané minuty!), Toman 7 (1×3), Málek 6, Zdobinský 6, Šrámek 4 (8 zisků, 5 ztrát), Mikulec 0, Valenta 0 (5 doskoků).

       Základní pětka ve složení FECKO-FIEDLER-PÁNEK-MÁLEK-ŠRÁMEK  předvedla znovu výkon jako z partesu a dala zápasu jednoznačný směr hned od samého úvodu. Vynikající byl zejména z pohledu defenzívy, ale postupně se rozjížděl i z pohledu útočného a minutu po minutě skóre narůstalo ve prospěch Tesly. Maličký zádrhel nastal v úvodu druhého poločasu, v němž naši hráči několikrát lehkomyslně zahodili svoje příležitosti k zakončení a dovolili soupeři přiblížit se na pouhých 10 bodíků. Ale to bylo vše a po všech stránkách lepší Tesla se poté znovu rozjela a nedala svěřencům bývalého pardubického hráče Karla FOREJTA šanci pomyslet na úspěch. Byl to velmi povedený výkon celého týmu, když úplnou předvánoční spokojenost zkazilo pouze vážnější zranění kotníku Jakuba KLIMEŠE v absolutním závěru utkání, v němž zásluhou svého totálního výbuchu na Vysočině odehrál pouhopouhé 4 minutky…

     Do druhé poloviny soutěže tak Tesla vstoupí s luxusní bilancí 7 výher a 3 porážek a problém s  pádem do baráže by mohl nastat pouze v případě absolutního kolapsu ve zbytku sezóny, jenž snad po posledních výkonech nehrozí. 4 porážky se dvěma postupujícími týmy se totiž Tesle do zbytku sezóny počítat nebudou.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.