Juniory čeká náročná sezóna

Vstup do nové sezóny se juniorům výsledkově nepodařil. S velmi těžkými soupeři z Vysočiny na jejich hřištích Tesla oba zápasy prohrála, ale výkonem vyloženě zklamala pouze ve třetí části nedělního utkání v Jihlavě. Ostatních sedm čtvrtin se hráči se soupeři udatně rvali a byli svým soupeřům kvalitními protivníky.  Tým se ovšem potýká s extrémní neúspěšností zakončení vytvořených příležitostí a naivními ztrátami, což dobré týmy umějí trestat. Nejinak tomu bylo i o tomto víkendu.

GBA PELHŘIMOV – TESLA PARDUBICE 

83 – 62 (22 – 13, 49 – 32, 68 – 46)

BODY: Kalhous 14 (2×3, 8 doskoků), Fecko 10 (9 získaných faulů),  Fiedler 10 (13 doskoků), Málek 10 (1×3, 5 ztrát), Míča 8, Jeníček 3 (6 doskoků), Voborník 3, Pánek 2, Zedek 2, Janoušek 0 (5 doskoků), Šrámek 0.

     Naši hráči skvěle do zápasu vstoupili , vedli 8-2, ale poté nastaly dva zásadní momenty, které utkání s domácí cizineckou legií (7 cizinců z 9 na zápise) obrátily ve prospěch GBA. Domácí trenéři poslali na hřiště rozdílového lotyšského reprezentanta LAVRYNOVIČSE a zároveň nastala neuvěřitelná marnost tesláků při střelbě trestných hodů. 11 (!!!) neproměněných pokusů v řadě se jen tak nevidí a bylo to pochopitelně vodou na mlýn domácích, kteří  si s přibývajícím časem začali na hřišti více věřit a dovolovat a i přes statečný odpor bojující Tesly dominovat. Nebyl to rozhodně žádný zbabělý výkon, ale nekvalita zakončení a nevynucené  ztráty míče domácím cestu za výhrou hodně ulehčily. 

     Nejlepšími hráči Tesly bylo trio FECKO – KALHOUS – FIEDLER, které by se pro letošní rok mělo vykrystalizovat do role tahouna týmu a jeho opory v kritických situacích utkání.

BC VYSOČINA (JIHLAVA) – TESLA PARDUBICE

78 – 65 (17 – 11, 34 – 30, 66 – 46)

BODY: Kalhous 22 (3×3, 6 zisků, ale i 5 ztrát), Fecko 15 (12 získaných faulů), Pánek 6 (2X3), Fiedler 4, Šrámek 4, Voborník 4, Jeníček 3 (5 doskoků), Málek 3 (1×3), Janoušek 2, Míča 2 (6 ztrát), Zedek 0

     První poločas hráči s výjimkou poslední minutky odehráli ve skvělém nasazení a bojovnosti a ještě minutu před jeho koncem vedli  29 – 30 a mohli si dělat naděje na konečný úspěch. Po přestávce však všechno zhatili a mátožným vstupem bez náznaku odporu úvod třetí čtvrtiny prohráli 17 -5.  Na hřišti v tu chvíli existoval jediný tým a na teslácký koš se valila jedna pohroma za druhou. I tento zápas ale rozhodla jedna silná osobnost, zatímco v Pelhřimově to byl Lotyš LAVRYNOVIČS na rozehrávce, v Jihlavě řádil syn domácího trenéra PEŠOUTA Vincent na stejném postu. U nás se jim útočně trošku snažili konkurovat KALHOUS s FECKEM, ale osobnostní projev obou soupeřících hvězd, jejich sebevědomí a dirigentské schopnosti jsou přece jenom o level výše a svůj tým dokážou podržet nad vodou i v těžkých chvílích. A zejména (nejenom proto) byli oba víkendoví protivníci nad síly našeho týmu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.