Nový tým kadetů celý víkend jako na houpačce

Chvilku nahoře, chvilku dole. Tak vypadaly úvodní zápasy našeho zbrusu nového týmu kadetů v celostátní lize. Po výborném sobotním poločase přišel zmar,  naštěstí bez trestu v podobě dělby bodů, v tom druhém s Pelhřimovem V neděli pak po bezkrevné první půli ohromné vzepětí s Vysočinou a pak chmury v prodloužení. Asi bude chvilku trvat než tým dostane nějakou stálejší tvář, ale určitě to není beznadějná práce. Jenom tak mít pár společných tréninků…

TESLA PARDUBICE – GBA PELHŘIMOV

65 – 47 (17 – 9, 39 – 15, 47 – 33)

BODY: Melša 15 (2×3, 7 zisků, 5 ztrát), Hemerka 10 (2×3, 6 zisků, 6 ztrát), Tichý 9 (1×3 z 8 pokusů), Blaško 7 (1×3), Wolf 6 (6 získaných faulů), Motl 5,  Kněžour 4 (7 zisků, 5 ztrát, 5 doskoků), Vít Pokorný 4, Picka 3 (1×3, 6 doskoků), Němeček 2 (6 ztrát), Beneda 0 (7 doskoků, zpod koše 6/0), Mladý 0

     Po oboustranně rozháraném úvodu (5.´ 2-5) s nástupem MELŠI a BLAŠKA do hry domácí odehráli skvělých 15 minut a v poločase se zdálo být rozhodnuto – 39:15. Jenomže po přestávce už tesláci kupili jednu chybu za druhou, třetí čtvrtinu prohráli o 10 bodů a rázem bylo zase o co hrát. Navíc v 36. minutě  hosté stlačili manko na 9 bodů a trápící se Tesla najednou nevěděla  jak  z bryndy ven. Naštěstí přišla spásná trojka asi nejlepšího hráče domácích v utkání MELŠI a závěr už tesláci zvládli. Rozdíl mezi výkonem v první a druhé půli však byl zarážející. Kromě MELŠI příjemně překvapili WOLF s MOTLEM, ostatní střídali světlé chvilky se začátečnickými chybami.

TESLA PARDUBICE – BC VYSOČINA

75 – 77 (16 – 21, 28 – 45, 47 – 58, 71 – 71)  po prodloužení

BODY: Blaško 24 (3×3, 9 doskoků), Melša 18 (5×3, 11 doskoků), Hemerka 8 (7 doskoků, 6 asistencí, 5 zisků), Wolf 8 (9 doskoků, 5 zisků), Kněžour 6 ( za 2 body 7/0, 9 zisků, 8 doskoků), Mladý 5 (5 doskoků),  Němeček 4 (trojky 6/0), Motl 2 (5 doskoků), Beneda 0 (5 doskoků), Vít Pokorný 0, Picka 0, Tichý 0 (střelba celkem 6/0).

Zrcadlově odlišný zápas s bohužel i jiným koncem pro Teslu. První poločas domácí prospali a zejména ve druhé čtvrtině bylo na hřišti pouze jedno družstvo – Vysočina. Poločasová přestávka domácím prospěla, stáhli hru na menší počet hráčů, mimo zůstali ti, kteří v první části neodvedli dobrou práci. V ní naopak pokračoval v neděli skvělý BLAŠKO, který suverénně vyhrál souboj trojice delších hráčů týmu (BENEDA – MLADÝ – BLAŠKO) o prozatímní týmovou podkošovou jedničku a svým výkonem v neděli přítomné doslova nadchnul.  Musí si však uvědomit, že jenom opakované výkony ho posunou dál a přivedou mezi basketbalovou smetánku, zaděláno na to ale určitě má. 5 trojkami a skvělým nasazením k obratu hodně napomohl znovu výborný MELŠA, aktivitou se špatným zakončením hýřili  KNĚŽOUR s HEMERKOU a skvělými zisky míče upoutal opět velmi dobře hrající WOLF.  V trendu první poločas pro všechny a druhý za výkon se budeme snažit pokračovat a i podle nasazování do druhých poločasů hráči poznají, kdo hrál uspokojivě a kdo musí přidat. Konkurence z pohledu počtu hráčů je opravdu mimořádná, je třeba, aby  je právě ona posouvala výkonnostně výš.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.