Junioři s dalšími 3 body do tabulky

Lvi  si pochutnali na pardubickém perníku, supům ale moc nechutnal

LIONS JINDŘICHŮV HRADEC – TESLA PARDUBICE 93:63 (26:13, 46:27, 66:41)

BODY:  Tesař 13 (1×3), Vondráček 12 (1×3), Kostka 12 (1×3), Vitvar 10, Janoušek 4, Procházka 4, Mikulec 3, Fecko 3 (1×3), Šrámek 2, Baloun 0, Svačina 0.

     Rychlá hra lvů nám neseděla doma a podobný průběh mělo i utkání u Vajgaru. Od začátku se na náš koš valily protiútoky domácích, nestačili jsme se vracet do obrany a navíc na doskoku kralovali dva vysocí hráči domácích. V oslabené sestavě bez posil z BK jsme tentokrát neměli co nabídnout a tak jediným malým pozitivem byly výkony dvou netradičních opor KOSTKY s VITVAREM. Ti potěšili obrannou i útočnou aktivitou a věříme, že si nabyté sebevědomí přenesou i do nadcházejících utkání.

 

JIŽNÍ SUPI  – TESLA PARDUBICE 58:62 (14:15, 26:36, 48:48)

BODY: Tesař 17, Vondráček 15 (ale z 25 střeleckých pokusů!), Procházka 10,  Fecko 8, Kostka 7, Svačina 3, Baloun 2, Mikulec 0, Šrámek 0, Janoušek 0, Vitvar 0.

     V neděli dopoledne se oba týmy předháněly v zahazování  střeleckých příležitostí, naši hráči však zahráli podstatně lepší partii než v sobotu a s výjimkou nepovedené třetí čtvrtiny byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Výkon týmu je vždy odvislý od výkonnosti zkušeného tria TESAŘ – VONDRÁČEK – PROCHÁZKA, ale tentokrát ho výrazně podpořili svými výkony FECKO s KOSTKOU, který opět dokázal, že s ním můžeme do budoucna počítat, zatímco VITVAR se k sobotnímu výkonu přiblížit nedokázal. Bezztrátovým výkonem potěšil i SVAČINA, ostatní tentokrát strávili při reálné šanci na výhru na hřišti podstatně méně času než v sobotu a jejich výkon tudíž nelze příliš hodnotit. Výhra v této znovu bez extraligových hvězdiček z BK okleštěné sestavě je ale  určitě velkým povzbuzením všech přítomných do dalších utkání. Potěšila zejména  skutečnost, že se tým nezhroutil ani po neskutečném kolapsu ve třetí čtvrtině, kdy z vedení  28-40 šli domácí po šňůře 20-2 za 5 minut hry do vedení 48 – 42,  a dokázal se vrátit zpět do zápasu.

     Za zmínku stojí i rozhodování obou utkání. V sobotu extraligový Štěpán POKORNÝ a v neděli Tomáš LINHART dokázali vést své mladší kolegy tak, že o rozhodčích prakticky po celá utkání nikdo nevěděl a že jim za výkony děkovali jak poražení, tak vítězové. Opravdu podstatný rozdíl rozhodování  oproti předchozím víkendům!

Příspěvek byl publikován v rubrice Junioři U19. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.