Zvláštní kadeti – doma hrozní, venku slušní

Po svatomartinské huse prudká basketbalová dieta bez chuti a vůně

TESLA PARDUBICE – BK VYSOKÁ NAD LABEM 45:49 (9:10, 20:22, 32:32)

BODY: Sádovský 16 (1×3), Janoušek 13 (1×3), Fecko 7 (1×3), Adamec 5, Toman 2, Šrámek 2, Votava 0, Charvát 0, Svačina 0.

V sobotním odpoledni se hrálo v hale na Studánce utkání, na nějž se bude hodně vzpomínat, ale na které by všichni aktéři měli spíše hodně rychle zapomenout. Oboustranná basketbalová holomajzna vyznačující se neschopností hráčů přehodit míčem úroveň obroučky z jakékoli pozice, aby měl alespoň nějakou naději spadnout do koše. Do této holomajzny zapadli plnou měrou i oba rozhodčí, kteří zřejmě v překvapení z úrovně duelu postupně zapomínali, proč mají v ústech píšťalky a do oboustranné basketbalové taškařice nejevili zájem nějakým způsobem zasahovat. A když ji občas přece jenom na krku našli, použili ji povětšinou v absolutním nesouladu s basketbalovými pravidly. Domácí sice nakonec dotáhli střelbu svých hodů za trest na „skvělých“  zhruba 35% úspěšnosti, ale z prvních 14, které měli k dispozici, proměnili jediný… Výsledek jednotlivých čtvrtin absolutně odpovídá úrovni impotence hráčů na obou stranách, která ještě vysoce převýšila páteční basketbalový zmar v Aréně při utkání našich reprezentantů s Černohorci. Což je rozhodně úctyhodný výkon. Za nebojácnost lze pochválit pouze domácího mladíčka Lukáše SÁDOVSKÉHO,  jeho rezervy v bránění jsou ale rovněž do oka bijící a musí na nich hodně pracovat, aby se stal komplexním hráčem. Ponuré mlhavé odpoledne jako by se přeneslo do mysli  domácích hráčů, kteří prostě neudělali za celý zápas téměř žádné správné rozhodnutí a zaslouženě vyšli ze sobotního duelu jako poražení. Bohužel se soupeřem, který k poražení  mě l být. O tom se ostatně přesvědčili hned druhý den při odvetě ve Vysoké.

Nedělní odveta venku dopadla jasnou výhrou Tesly

BK VYSOKÁ NAD LABEM – TESLA PARDUBICE 49:72 (14:15, 25:32, 36:46)

BODY:  Votava 13 (9 doskoků), Šrámek 12 (1×3), Toman 9 (8 doskoků), Fecko 8,  L. Sádovský 7 (9 doskoků),  Málek 6 (1×3),  Adamec 6, Charvát 5 (1×3), Janoušek 4 (8 ztrát!), Knol 2.

Neděle dopoledne byla z pohledu Tesly úplně o něčem jiném, zatímco domácí setrvali  u produkce předváděné v sobotu, což na lépe v hlavě nastavenou Teslu tentokrát stačit nemohlo. Po vyrovnaném začátku tesláci získávali minutu po minutě více a více půdu pod nohama a svého soupeře tentokrát do hry nepustili. Podstatnou zásluhu na tom měly zejména hodně zlepšené výkony ŠRÁMKA, TOMANA a VOTAVY, aktivní bojovník ADAMEC a i MÁLEK s CHARVÁTEM naznačili, že je třeba s nimi počítat. Určitě hodně nadějný a perspektivní  JANOUŠEK  stále zápasí s velkým počtem ztrát míče vyplývajících z malé vyhranosti v předešlých sezónách, ale i on určitě půjde rychle výkonnostně vzhůru. Po výtečném výkonu v devatenáctkové soutěži o minulém  víkendu tentokrát oba duely příliš nevyšly  obvyklému tahounovi  družstva FECKOVI, ale stále platí, že pro tým je nepostradatelným hráčem. Úroveň hry byla oproti sobotě rozhodně vyšší a přispěli k tomu i oba rozhodčí  HARTIG s THEODOREM, jejichž rozhodování bylo hlavně konstantní a hráči věděli, co si mohou a nemohou dovolit. A to je základní věc pro správné  nastavení mysli hráčů v utkání.

  •      Nedělní  neomluvitelnou absencí asi skončila doba hájení  neustálého rebela Jana SVAČINY a jeho možnost návratu do týmu je hodně nereálná…
Příspěvek byl publikován v rubrice Kadeti U17. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.