Rovnocenná bilance kadetů a juniorů v celostátních ligách

Kadeti na závěr roku přivezli 3 body z Prahy a srovnali se s juniory na stejnou úroveň – 6 vítězství a 6 porážek

I Tesla měla svého Ronalda

JIŽNÍ SUPI PRAHA MODŘANY – TESLA PARDUBICE

69 – 62 (19 – 12, 32 – 28, 46 – 39)

BODY: Fecko 14 (8 získaných faulů, 6 doskoků), M. Šrámek 13, Málek 11 (1×3, 6 doskoků, TH 4/4, ale též 5 ztrát)), Pánek 10 (2×3, 7 doskoků), Janoušek 7 (6 doskoků), Charvát 3 TH 4/1),  Bílek 2 (6 doskoků, 6 ztrát), Votava 2 (5 ztrát, TH 3/0), Knol 0.

     Ve velice vyrovnaném duelu byli domácí stále o kousek vpředu, když náš tým brzdil neúnosný počet ztrát míče (30!?!)  při nikterak agresívní obraně soupeře. Oproti tomu celý tým skvěle bránil a výborně doskakoval v obraně, čímž neustále živil naději na případný konečný úspěch i v poměrně svízelné zdravotní situaci (minimálně třem z desítky přítomných by lékař určitě start nedoporučil a zápas odehráli s velkým sebezapřením). Navíc si 7 minut před koncem zahrál na Ronalda uražený SVAČINA, odmítnul nastoupit a tím si podepsal ortel. Ihned po utkání musel vrátit dresy a bylo mu ukončeno další účinkování v Tesle. Jeho věčné rozmary  v našem klubu určitě trpět nechceme a nebudeme! Určitě nejlepší zápas kariéry odehrál MÁLEK, velmi dobří byli oba rozehrávači FECKO se ŠRÁMKEM, poctivou práci odevzdali i PÁNEK, JANOUŠEK a CHARVÁT, BÍLEK střídal světlé momenty s nepochopitelnými ztrátami. Smolný den prožil naopak Adam VOTAVA. Nejenom že mu zápas příliš nesedl, ale  po nájezdu do postavené obrany upadl tak nešťastně, že si bohužel patrně vážněji zranil koleno a zápas pro něho skončil. Věřme, že lékařská vyšetření dopadnou lépe,  než to v Modřanech vypadalo…

V neděli ve Stodůlkách skoro na jedničku

BA SPARTA PRAHA – TESLA PARDUBICE

58 – 65 (20 – 13, 35 – 39, 47 – 52)

BODY: Fecko 15 (8 získaných faulů, 5 zisků, 4 asistence), Pánek 14 (3×3),  Fiedler 11 (8 doskoků, 4 bloky, TH 6/1), Bílek 9 (1×3), Janoušek 6 (8 doskoků), Charvát 7, Málek 2 (4 ztráty), M. Šrámek 1, Knol 0.

     Z vídeňských trhů se vrátivším FIEDLEREM pod košem se hráči cítili určitě uvolněněji a ačkoli se v úvodní čtvrtině spíše zahřívali na provozní teplotu a probouzeli z brzkého ranního vstávání (odjezd 6.30 z Pardubic), postupně svůj výkon zvedali a u několika jedinců (BÍLEK, CHARVÁT, JANOUŠEK) se dá hovořit jako o jejich nejlepších dosavadních výkonech v Tesle. Oproti tomu s bolestivým kotníkem hrající ŠRÁMEK a v sobotu výborný MÁLEK svůj výkon zopakovat nedokázali a zejména ŠRÁMEK  hrající poslední dobou ve velké pohodě se ve třetí čtvrtině zbláznil a jeho obnovená zdravotní indispozice do závěru utkání tentokrát týmu paradoxně hodně prospěla. Výsledek poslední části hry 6-18 v náš prospěch hovoří za všechny komentáře. Tým lze opět pochválit za poctivost v obraně a především za neuvěřitelně nízký počet ztrát – 14 bychom potřebovali mít jako svoje optimum do dalších bojů.

     Celková bilance vyrovnaného počtu výher a porážek by měla být zhruba cílem obou dorostů Tesly v jednotlivých sezónách a v případě možnosti snaha o její maximální vylepšení, což je určitě v silách letošního týmu kadetů  za předpokladu, že mu  bude přát v nadstavbové části zdraví.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.