Junioři jdou do bojů o záchranu s bilancí 6 výher a 6 porážek

V neděli na Studánce vybouchla přeloučská sopka Jakub

TESLA PARDUBICE – SOKOL KBELY

67 – 86 (14 – 20, 28 – 43, 51 – 59)

BODY: Vondráček 20 (4×3, 5 doskoků, 7  ztrát), Fecko 14 (6 ztrát), Soldán 11 (8 doskoků, 6 zisků, 8 ztrát), Tesař 11 (13 doskoků), Procházka 4, Kostka 3 (1×3), Pánek 2, Vitvar 2, M. Šrámek 0.

     Zasloužené, i když z pohledu mnoha nevynucených domácích ztrát zbytečně vysoké vítězství lepších hostů, jejichž náskok se zrodil dvanáctibodovou šňůrou na konci první čtvrtiny (z 12-8 na 12-20). I ve druhé části pokračoval festival laciných domácích ztrát míče a patnáctibodové manko odpovídalo předváděné produkci. Ve třetí části hry se konečně probudil  do té doby mlčící domácí ostrostřelec VONDRÁČEK, což celý tým povzbudilo k velmi dobrému výkonu a umazání náskoku hostů na pouhopouhých 5 bodíků (27.´38-43 a 46-51). To však byla labutí píseň domácích bojovníků, hosté se znovu zkoncentrovali a bez potíží dovedli bojovný, tvrdý, ale na rozdíl od pražského duelu fair hraný zápas do vítězného konce. Za výkon ve druhém poločase se však domácí stydět nemusí, každá porážka sice mrzí, ale je-li soupeř lepší, nedá se udělat víc, než mu pogratulovat a dalším tréninkem se pokusit jeho přednosti v budoucnu eliminovat. Kromě stabilních opor je třeba vyzdvihnout velmi dobrý výkon mladého rozehrávače Adama FECKA.

TESLA PARDUBICE – BK BRANDÝS NAD LABEM

80 – 78 (22 – 16, 43 – 36, 66 – 49)

BODY: Soldán 43 !!!(14 doskoků, 8 získaných faulů, 5 ztrát – TOP výkon), Vondráček 15 (3×3, 7 doskoků, 7 ztrát), Tesař 13 (7 doskoků, 6 ztrát), Procházka 4, Klimeš 2, Kostka 2, Vitvar 1, Fecko 0.

     Kdo neviděl – neuvěří! Domácím vyšel nástup do utkání, ale za stavu 18-9 musel  pro rozražený ret ze hřiště klíčový bojovník Dominik PROCHÁZKA, což při ne zrovna nabité lavičce byl podstatný problém. Zásluhou famózního výkonu Kuby SOLDÁNA v útočné fázi a bojovnosti TESAŘE se i přes matný začátek Adama VONDRÁČKA přesto dařilo stále udržovat mírný náskok a jít do poločasu se sedmibodovým náskokem. Ve třetí části hry šla prudce nahoru produkce VONDRÁČKA a při stále extrémní úspěšnosti SOLDÁNA při zakončení vzrostl náskok až na poklidných 17 bodů po jejím skončení.  Po minutě hry v poslední čtvrtině vedli domácí už o 21 bodů a ještě v její polovině po třetí trojce  VONDRÁČKA 77 – 57. V tu chvíli však hosté postavili zónovou obranu, se silnou křečí v lýtku musel ze hřiště jediný ostrostřelec domácích VONDRÁČEK a nastal kolaps. Hosté vycítili šanci, rychle snižovali náskok domácích, kteří působili naprosto zmateným dojmem a podléhali pocitu absolutní beznaděje.  Jasně se ukázalo, jak důležitý je týmový trénink, který náš celek sestavený ze dvou či dokonce někdy až čtyř různých tréninkových skupin  prakticky nezná a na kritické chvíle prostě není připraven.  Ještě se závěrečným klaksonem se hosté pokoušeli  trojkovým pokusem zvrátit výsledek, ale naštěstí pro náš tým v tom nebyli úspěšní jako v prvním poločase, kdy  snižovali skóre trojkou téměř z půlky hřiště s klaksonem.

     Za 35 minut hry naprosto zasloužená výhra domácích s pořádným vykřičníkem a obrovský potlesk pro Jakuba SOLDÁNA za jeho střeleckou one man show i celkový suverénní výkon v zápase. Tento odchovanec Přelouče a BK Pardubice však musí explodovat opakovaně v každém utkání, protože sílu a schopnosti na to tahle často poněkud spící sopka z Přelouče určitě má. Je však zároveň třeba, aby se v některých zápasech potkaly výkony všech opor týmu v jednom okamžiku na hřišti. To se zatím daří jenom minimálně a je to velká škoda i pro méně hrající poctivě trénující  hráče, kteří čekají na svoji větší šanci  v utkáních…

Týmy Jindřichova Hradce a Kbel si vybojovaly místo na slunci v elitní skupině, zbylé týmy (Jižní supi, Poděbrady, Brandýs, Holice a Tesla) se po odhlášení Litomyšle ze soutěže utkají  v novém roce  o umístění na 1.-4. místě a vyhnutí se poslední sestupové příčce. To by rozhodně mělo být v silách našeho, věřme že  už ve zdravotně podstatně konsolidovanější situaci hrajícího týmu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.