Junioři si na závěr sezóny s chutí zaskotačili

Junioři ukončili sezónu hladkou výhrou nad sestupujícími supy z Modřan

TESLA PARDUBICE – JIŽNÍ SUPI PRAHA – MODŘANY

92 – 64 (23 – 13, 46 – 37, 66 – 51)

BODY: Soldán 24 (15 doskoků), Fiedler 16 (9 doskoků), Fecko 11 (5 asistencí), Vondráček 10 (2×3 z 10 pokusů),  Kostka 7 (1×3), Lejsek 7 (7 doskoků, TH 5/5, ale zpod koše 6/1), Pánek 7 (1×3),  Klimeš 4, Procházka 2 (6 asistencí), Provazník 2, Šrámek 2.

     Kdybychom měli k dispozici po celou sezónu tuto sestavu a Dana TESAŘE, jenž do utkání po zranění nezasáhnul, mohli bychom se bavit o vysoké kvalitě, která by tým katapultovala třeba i do finálové skupiny. Bohužel kvůli nejrůznějším zdravotním patáliím a potřebám spolupracujícího BK se tým v podobném  složení sešel  jenom párkrát a tak sezóna probíhala jako na houpačce podle složení týmu při   jednotlivých utkáních. Podařilo se ale alespoň bez potíží  s vydatným předstihem vyhnout bojům o sestup, a to je každoročně hlavní cíl našeho celku.

     Se supy se hráči v nedělním popoledni na hřišti střídali co nejrovnoměrněji a přesto tým bez potíží kontroloval vývoj skóre a postupně ho navyšoval ve svůj prospěch. Závěrečná čtvrtina už se stala exhibičním vystoupením našeho celku, v němž supi zcela zkolabovali a nechali teslácké příznivce užívat si radost ze hry svých povětšinou potomků. V tomto složení  by tým byl opravdu silný a nárokoval by si postavení  na špici tabulky. Sympatičtí supi si tak budou muset zásluhou této prohry svoje místo na slunci vybojovat v nepříjemné červnové kvalifikaci . Ta už se hraje v sestavách pro nový ročník soutěže a my jim jejich úkol rozhodně nezávidíme. Jsme si vědomi, že černý Petr může každoročně potkat kterýkoli tým…

     Z celého týmu končí v kategorii juniorů pouze Dan TESAŘ, který by se měl na podzim rvát o místo v A týmu mužů, Dominik PROCHÁZKA, jenž má namířeno na studia do ciziny a Vojtěch KOSTKA, který udělal značný výkonnostní progres, ale chyběly mu zatím potřebné herní zkušenosti k vyššímu prosazení, neboť s basketem začínal hodně opožděně. I on ale může basketbalově hodně poskočit a překvapit, a to zejména zásluhou svého velmi poctivého přístupu k tréninku. Všem přejeme, aby se jim splnily všechny basketbalové i životní sny a věříme, že se s nimi budeme dále  na palubovkách v budoucnosti potkávat. Přechod do mužské kategorie bývá často zlomovým okamžikem kariéry hráčů a je rozhodně skvělé, že tihle kluci dostávali v případě svého zájmu už letos herní šanci  i v našem letos velice úspěšném B týmu mužů, v němž se zejména Dan TESAŘ prezentoval velice kvalitními výkony, které respektovali i všichni jeho starší spoluhráči. Asi těžko budeme ale moci počítat s Kubou SOLDÁNEM, který by měl být v příští sezóně  oporou extraligového BK, ale určitě by mohl bojovat o místo mezi našimi druholigovými muži, pokud o to projeví  zájem.  Jeho výkonnostní pokrok v této sezóně ho k tomu určitě předurčuje!

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.