Zasloužená domácí výhra kadetů se škraloupem

TESLA PARDUBICE – KRÁLOVŠTÍ SOKOLI HRADEC KRÁLOVÉ

84 – 81 (23 – 24, 47 – 41, 69 – 54)

BODY: O. Bílek 21 (3×3, 6 doskoků, 5 ztrát)), Míča 12 (3×3),  Adamec 11 (5 doskoků), Suchomel 11, Kalhous 10 (1×3, 5 ztrát), Tichý 6 (2×3), Zdobinský 5 (5 doskoků, 5 získaných faulů), Valenta 4, Knol 2, Urbánek 2. Voborník 0 (5 doskoků), Zedek 0.

     První poločas se hrál v obřím tempu, ale bez výraznější práce obou týmů v obraně. Hosté se snaží svoje nedostatky v práci nohou skrývat v zónové obraně, ale ani ta jim tentokráte příliš nepomáhala. A tak bylo jen na našich hráčích, zda zvýší po přestávce svoje nasazení v obraně. Podařilo se a tím zápas směřoval k jednoznačnému triumfu Tesly. Žel poslední část hry přinesla nečekaný zvrat ve vývoji utkání, domácí za stavu 71 – 54 absolutně nečekaně vypadli z role a poslední čtvrtinou utkání se doslova protrápili. Vysvobozením byl až závěrečný klakson, po němž si všichni přítomní museli říkat obligátní „ještěže tak“. Výpadek v závěru byl velkým škraloupem na do té doby pohledné hře domácích kadetů a varováním před nedělní odvetou v Hradci.

Odveta na jedničku s hvězdičkou

KRÁLOVŠTÍ SOKOLI HRADEC KRÁLOVÉ – TESLA PARDUBICE

37 – 71 (9 – 23, 16 – 41, 29 – 59)

BODY: Janoušek 16 (8 doskoků), Voborník 10, Suchomel 9, O. Bílek 8 (9 doskoků), Urbánek 8 (2×3), Zdobinský 5 (5 asistencí), Adamec 5 (9 zisků, 8 doskoků,  6 asistencí), Picka 4, Knol 4, Zedek 2, Tichý 0, Valenta 0 (hrál pouze 5 minut kvůli zranění).

     Nedělní odveta byla jednoznačnou záležitostí našeho týmu. Dominantním způsobem ho doplnil Filip ADAMEC se skvělými čísly (až na ty šoupáky!), skvěle hráli i oba další potencionální extraligisté JANOUŠEK s BÍLKEM a kolem nich si v pohodě zahráli i všichni zbylí hráči, mezi nimiž tentokrát nebyl nikdo, kdo by zklamal. Bývalá extraligová opora Beksy na lavičce sokolů  – Martin SÝKORA –  musela být šokována z vývoje utkání, které bylo doslova exhibicí Tesly. Ta se v pohodě vyrovnala s  výrazným výškovým handicapem pod košem a zásluhou skvělé práce na obranném doskoku nedala sokolům šanci roztáhnout křídla. Byl to zkrátka extrémně povedený zápas  Tesly  hrající v silném složení a do budoucna bude velkým oříškem pro trenéra, jak se neoslabit a zároveň dávat šanci všem členům širokého kádru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.