Kadeti v sobotu sahali po další výhře na Folimance, ale dosáhli na ni až v neděli v Poděbradech

SOKOL ŽIŽKOV – TESLA PARDUBICE

52 – 51 (16 – 11, 27 – 30, 43 – 40)

BODY: Avuk 17 (1×3, 7 získaných faulů, 6 získaných míčů, 5 doskoků, ale i 6 ztrát), Urbánek 10 (2×3), Knol 5 (1×3), Suchomel 5, Voborník 5, O. Bílek 3, Adamec 3 (1×3), Picka 2, Tichý 1, Fecko 0, Zedek 0.

     Naši kadeti sice nastoupili oslabení o řadu hráčů, ale zato se třemi hráči z BK AVUKEM, ADAMCEM a BÍLKEM. Z této trojice ale standartní výkon podal pouze velice aktivní Adam AVUK, jehož bylo plné hřiště. Zbylí dva sice nevynechali žádný souboj, hráli nadoraz, ale útočnou aktivitu si u hráčů z extraligy představujeme trochu jinak. A tak vedle AVUKA táhnul tým za možností úspěchu zejména Vojta URBÁNEK, rovněž trénující v řadách BK. Zbylí hráči přispívali jenom několika štěky a tak nezbývalo, než soupeře „přebránit“. Ostatně když zaznamenáte za prvních 8 minut 4 bodíky, je zázrakem v 9. minutě prohrávat pouze 4 – 14. Dobrá práce v obraně postupně přinášela svoje ovoce a tým ve vyloženě defenzívně laděném utkání nakonec dokonce dokázal vyhrát poločas 30 – 27. Asi rozhodující pro další vývoj utkání byl další výpadek týmu v úvodu druhého poločasu, kdy za 6 minut zaznamenal pouhopouhou jednu trojku. Přesto se sedmibodovou šňůrou v úvodu poslední čtvrtiny Tesla znovu vrátila do vedení 47 – 43, které bohužel impotencí v dalším průběhu zase ztratila. Velkou šanci na výhru dal týmu 90 vteřin před koncem dalekonosnou trojkou z 10 metrů URBÁNEK (50 – 51 pro Teslu), ale několik útočných nezdarů a jedno z mála zaváhání na obranném doskoku 8 vteřin  před koncem vrátilo vedení nazpět domácím. Klíčem k výhře domácích asi bylo vyfaulování se AVUKA dvě minuty před koncem zápasu, jeho živelnost v závěru utkání týmu hodně chyběla. Celý tým zaslouží pochvalu za absolutní bojovnost, i když z pohledu útoku to rozhodně povedený zápas nebyl.

BASKET PODĚBRADY – TESLA PARDUBICE

63 – 71 (10 – 14, 25 – 34, 53 – 52)

BODY: Adamec 17 (1×3, 6 získaných faulů, 6 doskoků), O. Bílek 16 (4×3, 9  doskoků, 5 získaných míčů, ale střelba za 2 body pouze 10/2), Urbánek 15 (2×3), Suchomel 7 (1×3, 5 získaných faulů, 5 doskoků,  TH 9/2…), Voborník 6 (10 doskoků), Knol 4, Tichý 3, Picka 2, Fecko 1.

     Diametrálně odlišný výkon dua ADAMEC – BÍLEK a jeho aktivita byly společně s opět velmi solidně hrajícím URBÁNKEM základem pro vydřenou výhru v Poděbradech. Celý tým znovu poctivě makal v obraně a ačkoli někteří z devítky hráčů, kteří byli k dispozici (AVUKA si stáhnul tým BK na extraligu, ZEDEK si údajně spletl čas srazu na utkání ?), nemají téměř žádné zkušenosti s ligou, popasovali se se vzniklou situací výborně a byli platnými členy týmu. Přesto se reálně naskýtala možnost opakování dramatické koncovky ze závěru na Folimance (38.´ 63-64), ale závěr si už tentokrát naši hráči zkušeně pohlídali a podruhé si už výhru na poslední chvíli vyfouknout nenechali. Je pozitivní, že tým i bez mnoha absentujících hráčů je konkurenceschopný a dokáže hrát vyrovnaná utkání se všemi soupeři.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.