Sedm statečných juniorů udrželo novoroční neporazitelnost týmu

TESLA PARDUBICE – BC KOLÍN

90 – 62 (21 – 15, 43 – 29, 69 – 50)

BODY: Adamec 25 (4×3, 10 doskoků, 7 získaných faulů, 6 asistencí), Mikulec 15 (1×3, 13 doskoků, 5 ztrát), O. Provazník 14 (1×3, 5 doskoků), M. Šrámek 14 (1×3, 6 zisků, 6 asistencí, 5 doskoků), Klimeš 8, Míča 8 (2×3), O. Bílek 6 (7 doskoků).

     Skvělé představení Filipa Adamce, jenž ovládnul celé hřiště, podpořené životním výkonem Jana MIKULCE pod košem a výbornou aktivitou kapitána Matěje ŠRÁMKA i všech zbylých čtyřech zdravých hráčů tesláckého torza, nedalo šanci kolínským hráčům pomýšlet v tomto duelu na úspěch. Takové bylo zdravotní martýrium týmu aktuálně čítajícího 22 aktivních hráčů na soupisce – 15 nemocných či zraněných hráčů je těžko uvěřitelná skutečnost. Jak už to tak většinou bývá, zbytek týmu se semkne, vyhecuje a dá do utkání všechny své síly a umění. Nejinak tomu bylo i v sobotu, kdy všichni hráči podali velmi dobrý výkon a svého rivala postupně doslova převálcovali. Stálo to však množství fyzických sil a bylo proto velkou otázkou, jak se projeví únava v dalším zápase…

TESLA PARDUBICE – BC LIONS JINDŘICHŮV HRADEC

68 – 67 (18 – 15, 41 – 36, 55 – 52)

BODY: Adamec 14 (1×3, 12 doskoků, 6 získaných faulů, 6 ztrát), Míča 14 (2×3), O. Bílek 12 (1×3, 5 doskoků), O. Provazník 10 (9 doskoků), Klimeš 7 (1×3), Mikulec 5 (6 doskoků), M. Šrámek 4, Toman 2.

     V neděli se připojil k sedmičce bojovníků se zázračně uzdravenými koleny (že by kouzelným zásahem svojí lesní panny?) Dan TOMAN, ale na všech ostatních hráčích byl hodně znát energetický výdej ze sobotního utkání a tak zápas proti rovněž oslabenému a papírově slabšímu soupeři byl pouhým odvarem toho sobotního. Naši junioři byli přesto po celé utkání o kuřecí prsíčka vpředu, nejvíce však o pouhopouhých 8 bodů a nadšeně bojující sedmička jindřichohradeckých lvů neustále pořádně kousala. A to dokonce tak, že těsně před koncem šla do tříbodového vedení, které jí odebral poněkud zázračnou trojkou benjamínek týmu Tomáš MÍČA. Tentýž hráč však vzápětí proměnil ze tří pokusů jediný trestný hod, ale i tak náš tým vrátil do jednobodového vedení. Po dalším zisku míče a následném útočném doskoku 16 s před koncem obdržel míč v postoji patou na postranní čáře ŠRÁMEK a dal šanci  lví smečce na konečný úspěch. Po time outu hosté byli krůček od rozhodnutí, ale jejich nejdelší hráč nadvakrát selhal v podkošové mlýnici a tak vítězství byť pro změnu s pořádně odřenýma ušima a pocuchanými nervy fanoušků zůstalo opět doma. Srdce milovníků hezkého basketbalu tentokráte příliš nezaplesalo, ale za bojovnost si všichni „pozůstalí“ zaslouží určitě velkou pochvalu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.