Trojková smršť Tesly B v Hořicích a Turnově

V Turnově pátá výhra Tesly B v řadě

TJ TURNOV – TESLA PARDUBICE B 84 : 96 (17:24, 42:56, 59:73)

BODY: Kočvara 30 (3×3), Hřebík T. 22 (4×3), Pešek 20 (6×3), Stryka 6, Šrámek 5 (1×3), Horák 4, Dvořák 4, Kvapil 3 (1×3) Šindelář 2.

Ani brzký začátek utkání v 9:00 a s tím spojený nepříjemný budíček v 6:00 nezastavil další útočnou kanonádu teslácké rezervy, tentokrát na hřišti Turnova. Domácím se oproti předpokladům nedařilo využít výškové a váhové převahy k dominanci pod košem a když Tesláci začali pálit jednu trojku za druhou, nenašli adekvátní odpověď. Když ve druhém dějství ke třem trojkám benjamínka Tomáše Hřebíka přidal Dan Pešek čtyři  úspěšné trojkové zásahy během dvou minut, získala Tesla rozhodující více než desetibodový náskok, který udržela až do konce utkání.

Výborný výkon podal opět třicetibodový Ondřej Kočvara, střelecky zářili též Tomáš Hřebík a Dan Pešek. Soupeři se proti Tesle B, kde se z dálky pravidelně prosazuje šest až sedm hráčů těžko hledá recept na úspěšnou obranu. A to Tesle chyběli další střelci Boháček, Hejzlar nebo Lachman a na ranním srazu nečekaně absentující Dymák, který zaspal a může očekávat týmový trest.

„Při takto efektivní střelbě z perimetru nedoplácíme výsledkově na chyby v obranné činnosti, které  jsou u družstva do 21 let více časté, než u zkušenějších mužstev s nimiž ve Východočeské lize soupeříme. Jsem rád, že jsme se po nepovedeném úvodním domácím dvojutkání dostali do lepšího rozpoložení. Po prohře v Chrudimi s lídrem tabulky jsme dokázali vyhrát následujících pět zápasů v řadě, za což jsme všichni v klubu rádi. Výhry z venku je však třeba za dva týdny potvrdit i v domácím prostředí.“ hodnotil utkání trenér Petr Netolický.

V Hořicích v divoké přestřelce padlo přes 200 bodů

JISKRA HOŘICE – TESLA PARDUBICE B 91 : 110 (15:30, 47:56, 68:86)

BODY: Kočvara 34 (5×3, TH 9/9), Hřebík T. 18 (4×3), Pešek 15 (4×3), Šrámek 13 (1×3), Hejzlar 11 (1×3), Dymák 8 (1×3), Horák 7, Šindelář 2, Stryka 2, Kvapil 0.

V sobotním podvečeru Tesla zničila celkem 16ti trojkami domácí Hořice. Těm nepomohl ani heroický výkon Lukáše Vrťátka, který připsal celkem 48 bodů, když sám nasázel 10 trojek. V tesláckém dresu zářil hlavně Ondra Kočvara s 34 body, který i přes drobné nachlazení navázal na své přechozí výkony, vstřelil 5 trojek a neminul ani jednou z trestného hodu. Skvělý výkon v útoku podali i Tomáš Hřebík, Dan Pešek, kapitán Jakub Šrámek nebo Michael Hejzlar, který zaznamenal i mnoho asistencí. Zatím nejlepší výkon sezóny předvedl spíše náhradník a autor 8 bodů David Dymák.

Příspěvek byl publikován v rubrice Muži B. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.