Junioři v Poděbradech bez obrany = bez nároku

Obrana juniorů Tesly uctila státní svátek volnem

BASKET  PODĚBRADY – TESLA PARDUBICE 90:79 (27:20, 49:43, 70:62)

BODY: Vondráček 19 (4×3), Lejsek 18 (8 doskoků), Soldán 14 (12 doskoků, střelba za 2 body 18/6), Tesař 10 (7 získaných faulů, 6 doskoků, 6 ztrát), Kostka 7 (1×3), Fecko 4 (TH 4/0), Toman 3 (1×3), M. Šrámek 2, Baloun 2, Procházka 0, Mikulec 0.

     Na sváteční čtvrtek se sešla díky pomoci BK poměrně silná sestava, v jejichž silách bylo určitě v Poděbradech zvítězit. Nepovedlo se to ze dvou příčin: 1. Absolutní  nesoustředěnosti v obranné činnosti způsobené velmi pomalým přístupem k domácím trojkařům. 2. Opravdu famóznímu trojkovému představení domácích, jejichž úspěšnost z trojkového oblouku se blížila k 50% a jejímž výsledkem bylo 8+7 úspěšných zásahů za 3 body v obou poločasech, což se na této úrovni opravdu hned tak nevidí. Jinak se ovšem naši hráči po velmi špatném úvodu (15:4) obdivuhodně zvedli, krůček po krůčku stahovali náskok soupeře a dvě minuty před půlkou šli po trojce KOSTKY pohříchu jedinkrát v utkání do vedení (42:43). V tu chvíli se možná lámal osud celého duelu, domácí po krkolomné akci další trojkou skóre otočili a závěr poločasu poté zcela ovládli. Veškerá příprava o přestávce směřovala k pozdnímu přistupování ke střelcům na perimetru, ale během prvních dvou útoků domácích vzala zcela za své, když domácí  ostrostřelci z prvních dvou útoků po pauze znovu dvakrát z trojkové čáry  udeřili.  Přes  následnou tragickou úspěšnost svých trestných hodů (7/2) se tesláci dokázali ještě ve 26. minutě  přiblížit na rozdíl pouhopouhých dvou bodů (60:58), ale následná devítibodová šňůra domácích jejich statečný odpor  zmařila. Zbytek zápasu už si domácí pohlídali a zaslouženě vyhráli. Útočný projev našeho týmu byl celkem v pořádku, obrana však uctila sváteční den odpočinkem a bez ní se žádný duel na cizím hřišti vyhrát nedá. Výborným výkonem potěšil benjamínek týmu Hugo LEJSEK, klíčové opory uhrály svoje, ale tým zcela selhal nejenom v týmové obranné fázi, ale nepochopitelně především na obranném doskoku,  na němž ovšem propadali především obránci pohyblivých perimetrových hráčů soupeře.

Hráči BK odjíždějí bohužel na mezinárodní turnaj do Jeny a tak nedělní derby v Holicích odehraje tým úplně bez posil.  Dokáže si někdo ze zbytku týmu říct svým výkonem o svoje místo na slunci? Uvidíme v neděli ráno…

Příspěvek byl publikován v rubrice Junioři U19. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.