Supervíkend Tesly na Studánce

Můj dům – můj hrad, kterým je pro Teslu hala ZŠ Studánka, platilo o uplynulém víkendu bezezbytku.  12 bodů ze 6 utkání je prvotřídní bilance, o kterou se rovným dílem získaných 4 bodů podíleli muži A ve 2. Lize, jejich rezerva ve Východočeské lize a mladí kolegové kadeti v celostátní lize.

Celostátní liga kadetů

TESLA PARDUBICE – BASKET PODĚBRADY

105 – 59 (23 – 18, 49 – 33, 81 – 44)

BODY: Fiedler 21 (6 doskoků, 6 bloků), Fecko 20 (5 zisků, 5 získaných faulů), Šrámek 18 (6 doskoků), L.Sádovský 15 (11 doskoků, 6 zisků, 5 asistencí), Janoušek 9, Toman 8, Votava 8, Charvát 4, Kalhous 2, O. Bílek 0.

     Sobotní  duel přinesl  velmi úspěšnou obnovenou premiéru Petra FIEDLERA v našem dresu, výborné výkony FECKA, ŠRÁMKA a SÁDOVSKÉHO a další šestkové martýrium týmu (27/8), v němž jsou naši kadeti skutečným unikátem mezi všemi týmy. Ale soustavný tlak, snaha o rychlý protiútok a jeho poměrně úspěšné zakončování postupně udělaly ze sedmičky lázeňských hostů přihlížeče a z urputných bojovníků poslušné ovečky. Ve druhém poločase už to byla jednoznačná záležitost našich hráčů, v němž dostali příležitost všichni přítomní hráči a nikdo vysloveně nezklamal. Přesto byla vidět dlouhá tréninková i zápasová pauza na Ondrovi BÍLKOVI, ale i on se určitě brzy stane platným hráčem našeho týmu a vytvoří tlak na hráče, kteří si zatím startu v tesláckém dresu příliš neváží a na utkání nebyli přítomni.

TESLA PARDUBICE – BK BRANDÝS NAD LABEM

67 – 63 (17 – 11, 35 – 31, 54 – 50)

BODY: Fecko 15 (6 zisků, 5 získaných faulů), M. Šrámek 14, Fiedler 10 (10 doskoků), Janoušek 10 (7 doskoků), Votava 7, Toman 5 (10 doskoků, 5 ztrát), Kalhous 4, L. Sádovský 2, Charvát 0, O. Bílek 0.

     Nedělní duel přinesl oproti sobotě neuvěřitelně vyrovnaný zápas, v němž každý chvilku tahal pilku a v němž se štěstí nakonec přiklonilo na naši stranu. Byl to první zápas, který se v našem dresu úplně nepodařil benjamínkovi týmu Lukáši SÁDOVSKÉMU, ten na určité výpadky určitě ještě má nárok, taktika boje mu toho zatím příliš neříká, ale v předchozích duelech byl svojí tvrdostí, razancí, tahem na koš oporou týmu a zatím jsou jeho vystoupení v našem týmu rozhodně velkým přínosem. Tahounem týmu byli  opět rozehrávači FECKO se ŠRÁMKEM, důvěru v něj kladenou konečně začíná splácet i lepšící se JANOUŠEK, KALHOUS jako kandidát  na extraligový dres musí výrazně zlepšit produktivitu, ale po technické  stránce  určitě snese přísné měřítko. Petr FIEDLER byl určitě výraznější v sobotu, ale lze říct, že bez jeho účasti bychom právě nedělní zápas těžko vyhrávali. V každém případě byla jeho přítomnost na hřišti obrovským pozitivem pro celý tým, čímž potvrdil naše očekávání. Mrzí  nestálost výkonů Dana TOMANA, a to často i během jednoho utkání. Pokud je v pohodě, dokáže být velkým tahounem týmu, po malých nezdarech začíná velmi často opakovat chyby a jeho potenciál strmě padá.  Svoji psychiku musí hodně stabilizovat, aby se mohl stát jedním z hlavních pilířů týmu a jeho ústřední osobností. Basketbalově na to určitě má!

Dvěma výhrami Tesla srovnala svoji letošní bilanci na 5 výher a 5 porážek , což zhruba odpovídá jejím možnostem. S aktuálním výrazným výškovým doplněním týmu  by ale druhá polovina soutěže snad  mohla být ještě lepší.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.