Kadeti zůstali stále v novém roce bez porážky

Kadeti v okleštěné sestavě neřádili, ale novoroční neporazitelnost se štěstím uhájili

TESLA PARDUBICE – BK VLCI ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

68 – 60 (16 – 14, 31 – 32, 49 – 55)

BODY: Fiedler 14 (21 doskoků!!!, 8 získaných míčů, 6 získaných faulů), Fecko 12 (1×3, TH 8/7, 6 asistencí, 6 získaných faulů), Málek 12 (TH 6/5, 1×3, 13 doskoků, 5 ztrát), Toman 11 (1×3, 6 ztrát), Votava 10 (7 získaných faulů, 5 ztrát), Janoušek 6, Bílek 3 (6 doskoků), Knol 0.

     Z nejrůznějších důvodů zápas s největším konkurentem ve skupině play out odehrála podobně jako u soupeře pouze osmička pozůstalých bojovníků, která se od začátku potýkala se značnou střeleckou impotencí a neustále dávala rovněž nepříliš úspěšnému sokovi šanci na úspěch. A to dokonce tak velkou, že 8 minut před koncem utkání prohrávala 51 – 60 a nic nenasvědčovalo tomu, že by měla síly utkání otočit ve svůj prospěch. Hosté však špatně hospodařili s fauly, jejich dominantní hráči JAROŠ s JEŘÁBKEM (dohromady 43 bodů ze 60) nasbírali 4 a ve snaze ušetřit je pro závěr utkání, pobývali na hřišti v této části hry méně a naši hráči toho dokázali jaksepatří využít. Zbylou část utkání tak vyhráli 17 – 0 a zejména poté, co se v 7. minutě této části vyfauloval JEŘÁBEK a o minutu později i JAROŠ, už na hřišti jednoznačně dominovali. Na vítězství měl lví podíl Petr FIEDLER s opravdu senzačními statistickými čísly, ostatní měli určitě i dobré momenty, ale většinu zápasů od Nového roku hráli určitě přesvědčivěji.

     Naši hráči tak odskočili na čele tabulky play out svému soupeři o dva body a vítězství v této skupině by mělo být jejich cílem pro závěr soutěže.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.