Skvělé vysvědčení mužských týmů Tesly

Oba týmy dospělých rozdávají radost

ÁČKO TESLY, vlajková loď klubu, vybojovalo 2. místo ve své skupině II. ligy mužů a ve čtvrtfinále play off narazí na žižkovské sokoly s naším bývalým hráčem Vojtou ŠINDELÁŘEM v sestavě. Tým se opírá o skvělé výkony pivotmana Martina ROUBA, jemuž sekundují  pod košem František NĚMEC a Miroslav VEČEŘA, když další předpokládaná opora Jakub ČEJKA po celou sezónu bojuje se zdravotními patáliemi a odehrál méně, než se čekalo. Na rozehře dominuje trio Lukáš ROVENSKÝ, Lukáš BROŽEK a Vojtěch NALEVANKO, velmi dobře se ukazuje i dorostenec z BK Filip SUCHOMEL na křídle, kde jsou alternací i další dorostenec BK Jakub PROVAZNÍK,  Stanislav JIRSA a Lukáš ROUS, pár utkání sehrál i pracovně zaneprázdněný Jakub HANUŠ. Legendární postavou je Josef RAK zasahující svými fintami  do většinou už rozhodnutých bojů.  Trenéry týmu, který  podával po celou sezónu kvalitní a vyrovnané výkony, byli tradičně Radek SVOBODA a František KOPECKÝ. V odvetných utkáních áčko dokázalo  porazit i vítěze skupiny BK Vysoká nad Labem s velmi nahuštěným a zkušeným hráčským kádrem a touhou postoupit o soutěž výš, což však pro tento tým i při nesmírné druholigové kvalitě rozhodně nebude jednoduchá záležitost.

BÉČKO TESLY velmi příjemně překvapilo, když pod taktovkou Ondřeje KOČVARY dokázalo porážet soupeře, s nimiž ještě  v loňské sezóně většinou výrazně prohrávalo. Ale například v posledním dvojkole a v novém roce mnohokrát před tím hlavní tahoun týmu z rozličných důvodů  chyběl a mladíci se dokázali vzepřít osudu a vyhrávali dál. 4. místo ve Východočeské lize mužů po základní části je velkým úspěchem svěřenců trenéra Petra NETOLICKÉHO, který dokázal postupně do týmu k oporám Jakubovi ŠRÁMKOVI, Phillipu STRYKOVI, Danovi  PEŠKOVI,  Vojtěchu KVAPILOVI, Lukáši BOHÁČKOVI či Michaelu HEJZLAROVI zapojit dorostence Tomáše HŘEBÍKA, Adama VONDRÁČKA a Dana TESAŘE a vytvořit tým s nadějnou perspektivou i reálnými možnostmi na doplnění kádru A týmu, což by měl být základní smysl fungování rezervních celků.  Hra týmu je postavená na mimořádné střelecké úspěšnosti z trojkového oblouku, když nezřídka tým dokázal v jediném utkání nastřílet až 16 úspěšných trojkových zásahů.  V této disciplíně dominuje loňský dorostenec Dan PEŠEK, ale schopen nastřílet větší počet trojek v zápase je prakticky kterýkoli hráč z perimetru. Tým potvrzuje plně opodstatnění jeho založení a postupně by se měl stát základem pro plynulý a bezproblémový přechod juniorů do mužské kategorie.

     Ve čtvrtfinále play off Východočeské ligy čekají na béčko josefovští  kanonýři a ani v něm není náš tým bez šance na úspěch. Hraje se na rozdíl skóre, první zápas na apríla v Josefově, odveta o den později  na Studánce. Přijďte povzbudit naši omladinu v boji o postup do semifinále! V posledním dvojkole soutěže Tesla dokázala porazit druhý tým tabulky Náchod i svého nadcházejícího soupeře v play off z Josefova.

TESLA PARDUBICE B – BIZONI NÁCHOD

91 – 85 (24 – 13, 43 – 34, 66 – 53)

BODY. Pešek 20 (5×3), Vondráček 19 (5×3), J. Šrámek 14 (2×3), Hřebík 13 (2×3), Kvapil 12 (1×3), Stryka 8, Tesař 5 (1×3), Lachman 0, M. Šindelář 0.

TESLA PARDUBICE B – KANONÝŘI JOSEFOV

74 – 69 (13 – 17, 33 – 34, 52 – 42)

BODY: J. Šrámek 20 (2×3), Pešek 16 (4×3), Tesař 10, Hejzlar 8, Kvapil 6, Vondráček 6 (1×3), Šindelář 2, Hřebík 2.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.