Dobré třetí čtvrtiny kadetů na výhry tentokrát stačily

TESLA PARDUBICE – BA SPARTA PRAHA

81 – 63 (15 – 14, 37 – 32, 56 – 41)

BODY: Toman 22 (1×3, 6 doskoků, 6 ztrát), Fecko 16  1×3), M.Šrámek 12 (6 doskoků), Fiedler 10 (17 doskoků, 6 získaných faulů),  Málek 8 (6 doskoků), Charvát 6, Ptáček 5, Pánek 2 (celková střelba 12/1).

     Vzhledem k finálovému turnaji EYBL v Estonsku jsme tentokrát měli k dispozici pouhou osmičku hráčů, která v první půli předvedla hodně kostrbatý výkon s množstvím nepřesných zakončení. Po poločasové domluvě však šel výkon hráčů podstatně vzhůru, a to zejména zásluhou produktivního TOMANA a výrazně vyššího nasazení v obraně. Ta povolila o záchranu bojujícím sparťanům v třetí části hry zatížit konto Tesly pouze devíti body a  ta již získaný náskok v závěrečné části s přehledem udržela. Tým napravil potupné zaváhání ve Vysoké, ale k úplné spokojenosti bylo i tentokrát dost daleko.

 

TESLA PARDUBICE – JIŽNÍ SUPI MODŘANY

86 – 54 (17 – 10, 35 – 27, 63 – 38)

BODY: Fiedler 20 (10 doskoků, 6 zisků), Toman 20 (5 ztrát), Pánek 16 (4×3), Fecko 15 (1×3, 8 získaných faulů, 5 zisků), Charvát 4 (8 doskoků), M. Šrámek 4 (8 asistencí, 8 získaných faulů, 5 zisků), Málek 3, Knol 2, Ptáček 2.

     V neděli k sobotní osmičce přibyl KNOL, jemuž odezněly bolesti po operaci zubů. První půle se té sobotní podobala jako vejce vejci a i pokračování mělo stejný průběh. Oproti sobotě šel ale strmě vzhůru výkon FIEDLERA, ohromnou energii tentokráte do zápasu vložil ŠRÁMEK se skvělými čísly z utkání s výjimkou tradiční slabiny – zakončení, velmi dobrý zápas zopakoval i TOMAN, dobře hrál i FECKO. PÁNEK protrhnul střeleckou impotenci po přestávce a i zásluhou jeho 4 trojkových zásahů ve druhém poločase supi postupně dolétali. Tesla bezpečně po přestávce ovládla celé hřiště a supí letce nedala šanci na úspěch. Tu už zřejmě sestup do nepříjemné kvalifikace nemine, o druhém nešťastníkovi se pravděpodobně rozhodne mezi Spartou a poděbradskými kadety, ačkoli určitou šanci na záchranu stále ještě mají i supi. S výsledky a povětšinou i výkony našich kadetů po znovuzahájení kariéry Petra FIEDLERA můžeme být vcelku spokojeni, tým dostává nějakou herní tvář a může jít do nadcházející sezóny s mírným optimismem i přesto, že bude muset bojovat s povětšinou o rok staršími soupeři v kategorii juniorů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.