Basketbalové soutěže 2023-24 rozlosovány

Podobně jako v uplynulé sezóně vysílá Tesla do bojů pod vysokými koši 4 týmy – 2 týmy dospělých a 2 mládežnické. Start je naplánován již na střed září a na přípravu zejména dospělých družstev, která nerada trénují o prázdninách, příliš času nebude.

Druholigové áčko vstoupí do soutěže již 16. – 17. září, kdy na Studánce přivítá severočeský tandem Slunetu Ústí nad Labem a Válečníky z Děčína. Na vstupu do soutěže vždy hodně záleží, a proto by bylo nanejvýš vhodné zahájit přípravu týmu pod novým trenérským tandemem František KOPECKÝ -Lukáš ROVENSKÝ (hrající asistent) co možná nejdříve.

Béčko mužů bude obhajovat skvělé 2. místo z uplynulého ročníku Východočeské ligy znovu pod vedením Ing. Petra NETOLICKÉHO. Očekává se přechod Ondřeje KOČVARY minimálně do A týmu a odchod dalšího rozehrávače Lukáše BOHÁČKA z pracovních důvodů a z toho důvodu tým čeká těžká obhajoba získaných pozic. Ta ovšem není primárním cílem fungování týmu, jímž je zejména rozvoj mladých hráčů a jejich případný posun do A týmu, výsledky vždycky potěší, ale u rezervních týmů nebývají tím nejdůležitějším smyslem jejich existence a nejinak tomu je i v našem klubu.

Béčko zahajuje sezónu rovněž v domácím prostředí, a to 23.-24. září souboji s Hořicemi a Turnovem.

Velmi složitá sezóna čeká juniory U19 v celostátní lize. Tým je tvořen z 80% tzv. področníkem, tj. hráči startujícími v této kategorii prvním rokem. Výhodou naopak je, že většina hráčů již startovala v této kategorii už v loňské sezóně a trošku si tak mohla přivyknout na vyšší tempo i herní úroveň soupeřů. Na rozdíl od svých starších kolegů tým má nepřívětivý los, když úvodní 4 utkání sezóny hraje na hřištích soupeřů, což je vždycky značná nevýhoda – 23.9. – 24.9. junioři zajíždějí do středních Čech (Brandýs n/l, Poděbrady) a o 14 dní později do Vysoké n/L a Kolína. 

Ještě složitější zkouškou bude muset projít tým kadetů U17, který se sejde poprvé v srpnu ve složení bývalých žáků BK, kteří se zatím neprosadili do extraligového kádru,  několika hostů z extraligového kádru BK U17 a snad i několika posil ze SŠB Pardubice. Tvorba týmu bude hodně hektická a bude třeba určitě hodně trpělivosti, než si jeho herní projev sedne. V klucích je určitě hodně talentu, ale zároveň si budou muset zvykat na daleko vyšší intenzitu, agresivitu i rychlost hry, než byli dosud zvyklí. I kadeti zahajují 4x venku, což je možná paradoxně výhodné z toho důvodu, že do domácích odvet už půjdou ošleháni první polovinou dlouhodobé části.

Trenérem obou týmů bude podobně jako v loňské sezóně Jan PROCHÁZKA, jeho asistentem pro rozvoj individuálních činností hráčů Ing. Peter MAJERÍK. Vedoucím týmu kadetů bude Luděk MAŤÁTKO u juniorů by měl pokračovat loňský vedoucí kadetů Lubomír PTÁČEK.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.