Memoriál Bohuslava Langa kadetů – 2. místo pro Teslu

Kadeti odstartovali herní přípravu na novou sezónu účastí na turnaji v Ústí nad Orlicí. Po kvalitních výkonech v nízkém počtu 8 hráčů zde vybojovali dvě výhry a podlehli až v samém závěru kompletnímu týmu Královských sokolů z Hradce. Tým v z různých důvodů nekompletním složení naznačil, že je schopen vymáčknout ze sebe velmi dobré okamžiky, které sice občas střídal se školáckými chybami, ale vzhledem k prvotnímu setkání hráčů až na akci lze výkony považovat za velmi nadějné. Bohužel domácí zkoušeli zápis utkání v elektronické podobě a tak nemáme přehled o statistických údajích, které zůstaly ukryty v tabletu. A proto alespoň krátký komentář k jednotlivým utkáním.

TESLA PARDUBICE – BK ÚSTÍ NAD ORLICÍ

     Rozhodla výtečná práce v obraně v první čtvrtině, kterou náš tým vyhrál bez ztráty kytičky 15-0. Poté přišla vyrovnaná druhá čtvrtina a po poločase odpor domácích povadnul a výsledkem byla zhruba třicetibodová zcela zasloužená výhra našeho týmu. Výborný zápas odehrála především čtveřice MÍČA, URBÁNEK, TICHÝ, SUCHOMEL.

TESLA PARDUBICE – KRÁLOVŠTÍ SOKOLI HK

     Ve druhém zápase se náš tým pral s obrovskou výškovou převahou sokolů, ale po celý zápas se soupeřem držel krok, ještě tři minuty před koncem byl v těsném vedení, ale protože při bolestivém zranění Štěpána VALENTY (koňár do kyčle) dohrával zápas v 7 statečných, nakonec v závěru tlaku sokolů odolat nedokázal. Přesto se ukázalo, že v plném složení budou sokoli v lize určitě hratelným soupeřem. Velké zlepšení prokázal Dan BALOUŠEK, hráč s minimální dosavadní hráčskou kariérou, ale velkými předpoklady pro basketbal. My jenom musíme doufat, že se rozhodne pro přestup na školu do Pardubic, aby mohl nadále rozvíjet svůj nesporný talent.

TESLA PARDUBICE – BK PARDUBICE U15

     V posledním utkání šlo o to, zda náš tým dokáže v 7 hráčích (již bez dle dohody do Ostravy spěchajícího BALOUŠKA) a se sebezapřením hrajícím VALENTOU zmobilizovat zbytky sil a mladšího soupeře přehrát. Po opravdu unaveném úvodu se torzu týmu podařilo překonat narůstající únavu, která byla velmi znát i na soupeřově produkci, rozpohybovat se a dovést zápas do zdárného konce. Tým ukázal silný morál a po doplnění dalšími hráči i velký potenciál, jemuž zřejmě bude chybět pouze výška. Přesto by letos nemusel hrát v lize druhé housle, ačkoli jeho kostrou budou tzv. prvoročáci, to znamená hráči startující v kategorii kadetů prvním rokem.

     Oproti původním předpokladům týmu chyběl těsně před turnajem onemocnivší ZDOBINSKÝ a dále několik hráčů, kteří doplnili tým BK na turnaji v Pardubicích.  Uvidíme, jak se bude vyvíjet zdravotní situace BK, na které závisí šířka kádru Tesly v sezóně.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.