Torzo kadetů zahájilo ligu nečekanými úlovky z Vysočiny

BK VLCI ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – TESLA PARDUBICE

63 – 82 (16 – 23, 31 – 47, 43 – 63)

BODY: Míča 30, Zdobinský 18 (3×3), Voborník 10, Knol 8, Suchomel 8, Valenta 7, Zedek 1, Andrej Fecko 0.

     Přestože týmu zejména ze zdravotních důvodů chybělo mnoho hráčů, už při rozcvičení se dalo poznat, že vlci tentokrát nemusí být nepřekonatelným soustem. Bylo pouze otázkou, jak se naši hráči vyrovnají s bráněním vysokého pivotmana domácích KRČMÁŘE, a protože si v tom vedli zejména zásluhou odolného VOBORNÍKA solidně, neměla vlčata příliš co dalšího nabídnout. Naopak na naší straně řádil nepolapitelný MÍČA, který svými vniky devastoval soupeřovu obranu. Když se k němu postupně přidal i několika přesnými zásahy i ZDOBINSKÝ a postupně i další členové osmičlenného torza, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Všichni naši hráči byli technicky i rychlostně na vyšší úrovni než domácí, kteří byli poměrně přijatelným soupeřem na rozehrání.

BC VYSOČINA – TESLA PARDUBICE

74 – 81 (30 – 21, 43 – 43, 59 – 68)

Suchomel 30 (4×3), Míča 16, Knol 13 (1×3), Zdobinský 10 (1×3), Zedek 8, Voborník 4, Valenta 0 (ale 10 doskoků, 3 zisky a pouze jediná ztráta míče!), Andrej Fecko 0.

     Pohled na soupeře při rozcvičení byl na rozdíl od soboty dost deprimující. Na hřišti se rozcvičovalo 12 výborných atletů se solidními postavami a vypadalo to, že naši osmičku s velkou pravděpodobností převálcují. První čtvrtina hry tomu i napovídala, hrálo se v obřím tempu a domácí šli  zejména zásluhou přesné trojkové střelby do vedení. Proti byl pouze Dominik SUCHOMEL, jenž držel akcie našeho týmu trošku nad vodou. Mezi 5. a 7. minutou hry nás však pohryzal  třemi trojkami nejlepší domácí hráč KRÁLÍK,  domácí tím obrátili naše vedení 10-14 na svoji stranu (21-14) a zdálo se, že prognózy budou naplněny. 30 inkasovaných bodů za čtvrtinu opravdu nevěstilo nic dobrého. Naši bojovníci se však ani náhodou nechtěli vzdát, zlepšili obrannou fázi a do poločasu srovnali krok.  Skóre bylo srovnané až do poloviny třetí čtvrtiny, ale na obrazu hry bylo vidět, že domácí suverenita z úvodu je ta tam a naopak jejich hru provází nečekaná nejistota vyvolaná stále se lepšící produkcí našeho týmu. Roli excelentního SUCHOMELA postupně útočně přebírali ZDOBINSKÝ, KNOL a zejména v úvodu utkání hodně nejistý MÍČA a od poloviny třetí části už na hřišti náš tým dominoval.  Bojovností a nesmírnou pracovitostí překypovali i VOBORNÍK se sebezapřením hrajícím VALENTOU a svými zisky na obou stranách hřiště udržovali domácí v napětí a sílící nervozitě, kterou dokumentovali především nervními výstupy silového HAVELKY, které sudí bohužel nedokázali trestat. Naši hráči naštěstí od domácích zachovávali chladnou hlavu, bojovali o každý míč a bojovný, rychlý a dramatický zápas dovedli do vítězného konce. Za jeho zvládnutí zaslouží všichni velkou pochvalu!

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.