Junioři po solidním výkonu přehráli slabý Brandýs a po slabém těsně podlehli průměrným Poděbradům

BK BRANDÝS NAD LABEM – TESLA PARDUBICE

32 – 89 (4 – 21, 9 – 239, 16 – 64)

BODY: Sádovský 21 (1×3), Toman 19 (1×3), Fecko 13, Fiedler 11, Klimeš 10 (1×3), Mikulec 7 (1×3),  O. Bílek 4, Adamec 2, Voborník 2.

     Podobně jako před týdnem kadeti i junioři dostali na úvod soupeře na rozehrání a po celé utkání si s ním pohrávali jako oranžovočerná kočka s bílou myší. Soupeř nečekaně nekladl žádný odpor, a proto v podstatě není co hodnotit. Při neúčasti zraněných MÁLKA se ŠRÁMKEM a do Anglie mířících PÁNKA s PTÁČKEM museli týmu pomoci i kadeti VOBORNÍK s URBÁNKEM a nevedli si vůbec zle. Ostatní hráči odevzdali solidní výkony, ale pravdě do očí se podívali až v neděli v Poděbradech.

BASKET PODĚBRADY – TESLA PARDUBICE

75 – 69 (13 – 18, 34 – 32, 54 – 53)

BODY: Fiedler 19, Sádovský 16 (4×3), Fecko 12, Adamec 8, Toman 5, O. Bílek 4,  Klimeš 3 (1×3), Urbánek 2, Mikulec 0, Voborník 0.

     Ani nedělní soupeř se neprezentoval kdovíjak výrazným výkonem, ale na rozdíl od Brandýsa alespoň proměňoval vyložené příležitosti, v jejichž zahazování se naopak předháněli naši hráči. To se jim nakonec ve zcela vyrovnaném utkání stalo osudným, protože například 15 neproměněných trestných hodů je luxus, který  si prostě žádný tým pomýšlející na výhru nemůže dovolit. Nehledě na tři neproměněné samostatné úniky Petra FIEDLERA v řadě ve chvílích, kdy se lámal chleba, a na hodně nepovedený výkon Dana TOMANA a jeho 6 naivních dětských ztrát míče, stačilo proměňovat šestky a nebylo co řešit.  Je rovněž otázkou, jak usměrnit  hru nesmírně talentovaného Lukáše SÁDOVSKÉHO, jenž čtyřmi trojkovými zásahy týmu hodně pomohl, ale ziskem přehnaného sebevědomí poté předržoval zcela bezúčelně míč a přestal hrát týmově. Rozhodčím bychom mohli ledacos vytknout, udělali mnoho chybných rozhodnutí, ale určitě ne tolik jako naši hráči ztrát a špatných rozhodnutí, a proto porážku hledejme jenom a jenom u sebe. 

     Ještě ve čtvrtek musíme nastoupit v hodně improvizované sestavě ve Žďáru nad Sázavou, poté snad martýrium skončí a do hry naskočí kompletní tým – je jenom škoda, že právě nyní nás potkali možná nejhratelnější soupeři. V odvetách snad už bude líp!

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.