Týmová hra se nedá úspěšně hrát bez týmových tréninků

Letošní tým tesláckých kadetů má ve svém středu mnoho zajímavých talentů, ale ani oni nejsou konkurovat kvalitnějším soupeřům, než byli ti v úvodním dvojkole bez alespoň minima společných tréninků. Nejsou to zdaleka takoví hráči, kteří jsou schopni nastoupit z voleje k těžkým utkáním, bez alespoň základní taktické přípravy na utkání. Navíc je tým výrazně výkonnostně nevyrovnaný a basketbalovým nováčkům chybí jakákoli herní praxe, aby pro ně byly minuty na hřišti nějakým přínosem. Pro trenéra je velmi složité najít nějakou rovnováhu v nasazování hráčů do hry a neotrávit jim jejich začínající basketbalovou kariéru. V plné nahotě se to projevilo na hřištích kvalitních soupeřů z Brandýsa nad Labem a Poděbrad.

BK BRANDÝS NAD LABEM – TESLA PARDUBICE

68 – 58 (17 – 16, 35 – 34, 45 – 46)

BODY: Suchomel 16 (1×3), Zdobinský 14 (1×1),  Voborník 8, Urbánek 7 (1×3),  Valenta 4,  Jirouš 3, Knol 3 (1×3), Tichý 1, Zedek 1, Andrej Fecko 1

Absolutně vyrovnaný zápas rozhodla snaha trenéra Tesly zařadit do utkání alespoň na chvilku v závěru nezkušené mladíky a nadšeně bojující základní sedmičku hráčů tím mírně „potopit“.  I druhá nejvyšší soutěž dorostu už dnes má nějakou kvalitu a tak brandýští bojovníci nabídnutou šancí nepohrdli a stoprocentně jí využili. Bylo to pro trenéra Tesly jistým ponaučením do budoucna. Možná by se  podařilo začátečníky do sestavy alespoň mírně začlenit do týmu při společných trénincích, ale bez nich je jejich chování na hřišti  zcela pochopitelně chaotické a nahodilé.

BASKET PODĚBRADY – TESLA PARDUBICE

91 – 58 (14 – 10, 36 – 25, 58 – 43)

BODY: Suchomel 16, Zdobinský 10 (2×3), Tichý 8 (1×3), Valenta 8, Knol 6, Urbánek 4, Voborník 4, Zedek 2, Jirouš 0, Andrej Fecko 0.

Poučením z minulého utkání byla skutečnost, že hráči druhého sledu budou dostávat příležitost až při rozhodnutém stavu zhruba za bodového manka 15 bodů a více. Ve 33. minutě hry naskočilo na ukazateli skóre 63-47, což byl signál pro šanci nezkušených zajíčků. A ačkoli nebyli na hřišti rozhodně všichni najednou,  bodové manko Tesly okamžitě strmě narůstalo. Kdy jindy ale nechat hráče seznámit s tvrdou realitou? To je opravdu těžký až neřešitelný rébus pro jakéhokoli trenéra. Tento zápas by Tesla pravděpodobně nevyhrála ani s Tomášem MÍČOU, který odjel s BK získávat zkušenosti v extralize, ale v sobotu v Brandýse by jeho přítomnost možná stačila…

V příštím dvojkole Teslu čekají poprvé doma velmi silné pražské týmy Jižních supů a Žižkova, je otázkou, které hráče bude mít k dispozici, je více otázkou pro trenéry úzce spolupracujícího BK, jemuž se Tesla snaží dělat potřebný servis pro herní minutáž většiny hráčů.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.