Kadeti znovu dvakrát vítězní

TESLA PARDUBICE – BK VLCI ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

79 – 55 (20 – 13, 34 – 31, 53 – 42)

BODY: Adamec 27 (6 získaných faulů, 5 doskoků), O. Bílek 15 (1×3, 6 doskoků), Zdobinský 13 (1×3, 7 doskoků), Valenta 10 (8 doskoků),  Tichý 5 (1×3. 5 zisků), Picka 4, Zedek 3, Míča 2 (7 doskoků), Knol 0 (6 doskoků). Andrej Fecko 0.

     Hosté se dvěma ideálními basketbalovými somatotypy pod košem udělali oproti úvodu sezóny mílový krok vpřed, nedávno dvakrát poprvé v soutěži zvítězili a získali potřebnou dávku sebevědomí. Přesto náš tým měl utkání pod kontrolou, neustále byl o pár bodíků vpředu, ale až do konce třetí části hry byla vlčata hodně dotěrná a nepříjemná.  Nedokázala se však naštěstí pro Teslu absolutně vypořádat se stále lepšícím se Filipem ADAMCEM, jehož vniky pod koš končily buď košem, anebo faulem a trestnými hody. Kromě něho se zápas hodně povedl Tadeášovi TICHÉMU, byť se to na jeho číslech až tolik neprojevilo, klasicky spolehlivě zahrál věrný tandem ZDOBINSKÝ – VALENTA a přestože po týdenní lyžovačce byl podle očekávání ne úplně přesný v zakončení Ondřej BÍLEK, i on patřil v domácím týmu k nosným hráčům. Naproti tomu druhdy nesmírně spolehlivý zakončovatel Tomáš MÍČA se zápasem doslova protrápil  a už se asi nikdo nepamatuje, kdy měl na koši takový poklop jako v sobotu. Nebyl to tentokrát z domácí strany rozhodně nikterak oslnivý výkon pro oko  fanoušků, ale výhra nakonec byla kontrolovaná a žádné drama se v sobotu odpoledne na Studánce nekonalo.

TESLA PARDUBICE – BC VYSOČINA

80 – 63 (23 – 17, 48 – 25, 60 – 42)

BODY: Kalhous 15 (1×3), Míča 14 (2×3, 6 doskoků), Zedek 9, Avuk 8, Zdobinský 8,  Tichý 7 (1×3),  Knol 7 (1×3),  Andrej Fecko 6 (2×3),  Valenta 4 (5 doskoků), O. Bílek 2 (7 doskoků), Adamec 2 (6 doskoků), Picka 0.

     Oproti sobotě nás sice posílily doslova na poslední chvíli posily last minute AVUK s KALHOUSEM, které ale společně s BÍLKEM a ADAMCEM dorazily až v průběhu první čtvrtiny z nekonečného utkání extraligy na BK, což není pro ně samotné ani pro jejich spoluhráče jednoduchá záležitost, ale nakonec se s touto situací všichni poprali se ctí a utkání opět dovedli k vítěznému konci. S výjimkou druhé čtvrtiny ale hra poněkud vázla a příliš pohlednosti nenabrala. A tak s výjimkou Šimona KALHOUSE, který tentokrát překvapivě nedal přednost obědu s dědečkem před basketem,  zápas posilám příliš nesedl, ale všichni bojovali a prokázali velkou vůli se se vzniklou situací vyrovnat se ctí. Ze zbytku týmu je třeba tentokráte vyzdvihnout průšviháře Ríšu ZEDKA, který si konečně nespletl začátek utkání a ani mu neujel trolejbus z Dukly a naznačil, že by mohl týmu  při zapojení mozkových závitů opravdu pomoct. A hodně potěšil svými dvěma trojkovými zásahy dosud mlčící střelec Andrej FECKO, herně se z netradičních opor celkem dařilo i KNOLOVI. Nyní už se budeme muset do konce soutěže patrně obejít bez posil z BK, to ale bude znamenat větší minutáž pro naše vlastní hráče a při ideálním současném postavení v průběžné tabulce příležitost obehrát hráče, kteří dosud sbírali ve velké konkurenci na hřišti pouze krátké štěky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.