Vítězná šňůra juniorů přetržena

TESLA PARDUBICE – BASKET PODĚBRADY

69 – 70 (19 – 8, 35 – 24, 47 – 47)

BODY: Fiedler 16 (12 doskoků, 7 zisků), Adamec 10 (6 zisků, 5 ztrát), Fecko 9 (1×3, 6 zisků), Kněžour 7, M. Šrámek 7 (1×3), Toman 6, Klimeš 4 (7 doskoků), Mikulec 4, Míča 4, Janoušek 2.

     Oblíbené rčení po slabých výkonech říká, že „jsou dny, kdy se nedaří a pak dny, kdy se nedaří vůbec“. To platilo o našem celku v sobotu po poledni, otázkou však zůstává, proč tomu tak bylo. Od začátku kostrbatý,  nepochopitelně nekvalitní výkon šel po přestávce ještě hodně dolů, protože hráči jako by nedokázali vstřebat premiérový trenérův fén ze šatny v této sezóně, který musel být slyšet až na Zelené bráně. Dobře nebylo tentokrát vůbec nic: neexistující obrana jeden na jednoho, nejnevhodnější chvíle volené pro přihrávku, individualistický herní projev, z něhož doslova bolely oči. A to všechno přišlo nepochopitelně po mnoha pohledných a poměrně suverénních předešlých výkonech z tohoto kalendářního roku. Je ale faktem, že trenér v takových situacích nemá týmu příliš co říct, protože hráči neabsolvují jediný společný trénink a tým tak musí spoléhat spíš na herní vyspělost jednotlivců než na nějakou souhru. Ale to až dosud nebyl problém…

     I přesto všechno byl tým téměř po celý zápas blíž k výhře. Bylo by ale nefér snižovat výkon poděbradských bojovníků, kteří postupně zcela dominovali ve hře jeden na jednoho a úspěšnosti trojkových pokusů, jimiž se vrátili do hry i v nejtěžších situacích. Za stavu 69 – 69 náš očividně rozhozený tým vybojoval míč, rozhodující útok na sebe vzal Adam FECKO, nájezd však nedotáhnul a se závěrečným klaksonem navíc ještě nesmyslně fauloval. Hosté jednu šestku proměnili a k velké radosti svého trenéra Romana TRNKY srovnali stav letošních vzájemných utkání na tradičních 2 – 2 jako v předchozích sezónách. Byť šlo v podstatě už pouze o prestiž, každá prohra je mrzutá a takováto dvojnásob.

TESLA PARDUBICE – BK BRANDÝS NAD LABEM

73 – 40 (23 – 6, 39 – 19, 47 – 31)

BODY: O. Provazník 20 (1×3, 9 doskoků, 6 získaných faulů), Toman 16, Fecko 9 (5 zisků, 5 získaných faulů), Kněžour 7 (1×3, 5 doskoků), Adamec 7 (7 doskoků, 6 zisků, 6 asistencí),  M. Šrámek 5 (1×3), Fiedler 5 (11 doskoků), Málek 2, Mikulec 2 (5 doskoků), Klimeš 0, Janoušek 0, Míča 0.

     I v neděli byla z týmu cítit nepohoda po nevydařeném sobotním vystoupení, naštěstí ho doplnil v sobotu s extraligovým BK bojující Ondra PROVAZNÍK a právě on byl nejsilnějším místem teslácké nedělní sestavy. Aktivitou hýřili i Filip ADAMEC s Adamem KNĚŽOUREM, zbývajícím posilám  MÍČOVI a JANOUŠKOVI se však i napodruhé o víkendu nedařilo takřka nic. Z čistých domorodců tentokrát vyčníval Dan TOMAN,  obvyklý klíčový tandem FECKO-FIEDLER si odehrál svoje, ale rozhodně tentokrát nikterak nezářil. Poctivý výkon jako vždy předvedl ŠRÁMEK, ostatní bojovali spíše sami se sebou než se soupeřem. Doufejme, že se hráči vrátí v posledních třech utkáních sezóny k týmovému pojetí hry a dotáhnou ji do cíle v módu, v němž dosud probíhala. Hlavně všichni musí pochopit, že tým je víc než jednotlivec a podle toho na hřišti jednat.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.